Horeca investeert flink meer in terras


Horeca - 85 Procent van de horecaondernemers investeert dit jaar flink in de aankleding van het terras. Zo’n 70 procent investeert zelfs meer dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit een peiling onder de eigen leden op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Robèr Willemsen, voorzitter van KHN ziet de hogere investering als resultaat van de opbloeiende economie. “Maar ook de trend dat het restaurant zich in de zomer steeds meer naar buiten verplaatst, vertaalt zich in hogere investeringen.” Uit de online poll blijkt dat de investeringen op de terrassen vooral in het voorjaar plaatsvinden en verder gaat dan alleen de vervanging van het meubilair. Ook investeringen in betere vloeren, comfortabele zonwering en een open buitenkeuken zijn veel aan de orde. Personeel cruciaal Een belangrijke investering is ook die in de opleiding van het personeel dat op het terras werkt. Willemsen: “Gastvrijheid zit bij de horecaondernemer in de genen, maar je moet de juiste investeringen doen om de gast aan je terras te binden. Dat ondernemers dankzij de groeiende economie nu die kansen pakken, juich ik toe. We kijken allemaal uit naar misschien wel het beste seizoen ooit.” Bron: KHN/@DoorClicks Horeca - 85 Procent van de horecaondernemers investeert dit jaar flink in de aankleding van het terras. Zo’n 70 procent investeert zelfs meer dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit een peiling onder de eigen leden op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Robèr Willemsen, voorzitter van KHN ziet de hogere investering als resultaat van de opbloeiende economie. “Maar ook de trend dat het restaurant zich in de zomer steeds meer naar buiten verplaatst, vertaalt zich in hogere investeringen.” Uit de online poll blijkt dat de investeringen op de terrassen vooral in het voorjaar plaatsvinden en verder gaat dan alleen de vervanging van het meubilair. Ook investeringen in betere vloeren, comfortabele zonwering en een open buitenkeuken zijn veel aan de orde. Personeel cruciaal Een belangrijke investering is ook die in de opleiding van het personeel dat op het terras werkt. Willemsen: “Gastvrijheid zit bij de horecaondernemer in de genen, maar je moet de juiste investeringen doen om de gast aan je terras te binden. Dat ondernemers dankzij de groeiende economie nu die kansen pakken, juich ik toe. We kijken allemaal uit naar misschien wel het beste seizoen ooit.” Bron: KHN/@DoorClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: horeca khn terras

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid