Horecaondernemers in actie tegen duurder worden tijdelijk werk

Campagne Horecaondernemers tegen maatregelen Wet Arbeidsmarkt in Balans Foto: KHN

Protest – Vandaag start in Den Haag een social mediacampagne van horecaondernemers, die in actie komen tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk en werk dat niet iedere maand hetzelfde aantal uren is, duurder maken.

Vanuit diverse branches, waaronder de horeca, zijn ondernemers fel gekant tegen boetes op tijdelijk werk of werk dat elke maand in aantal gewerkte uren verschilt. Seizoensarbeid of het opvangen van pieken laat zich niet vangen in een vast contract, vinden zij.

De campagne wordt officieel af getrapt vanmiddag door ondernemers uit detailhandel, horeca, recreatie, grond, water en infra, land- en tuinbouw, evenementenbeveiliging en hun organisaties door een manifest met hun zorgen te overhandigen aan Tweede Kamerleden. Bij de overhandiging zijn naast Marco Bunk, horecaondernemer in Rotterdam, ook Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, aanwezig.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek