Horecapionier gezocht voor 'unieke locatie' in Nijmegen

Luchtfoto van de wijk Grote boel Foto: Gemeente Nijmegen

Tender – De gemeente Nijmegen daagt horecaondernemers uit een plan in te dienen voor een nieuwe locatie aan het water bij Nijmegen-Noord. In de wijk Grote Boel, onderdeel van het nieuwe stadsdeel Waalsprong, is een bijzondere plek voor een horecagelegenheid gereserveerd aan de nieuwe Oosterhoutse Plas.

De tender voor de nieuwe locatie wordt op 24 september uitgeschreven. Het komt niet zo vaak voor dat een gemeente een tender uitschrijft voor het vinden van een horeca-exploitant voor een locatie. De gemeente Nijmegen kiest er wel voor en wil graag zoveel mogelijk ondernemers de gelegenheid geven zich in te schrijven. Niet alleen om op die manier het beste horecaconcept binnen te halen, maar ook vanuit oogpunt van transparantie in de gunning. “Er komen meer locaties aan die we op een dergelijke manier in de markt willen brengen,” laat de gemeente weten.

Negometrix

Publicatie van de tender verloopt via de applicatie Negometrix. Iedere ondernemer die belangstelling heeft voor aankoop en ontwikkeling van de grond kan zich inschrijven en een plan indienen. Uiteraard voor eigen rekening en risico. Eén van de selectiecriteria is wel dat er recht wordt gedaan aan de bijzondere geschiedenis van de locatie, die vroeger deel uit maakte van een adellijk landgoed, de Groote Boel. Daarnaast kijkt de beoordelingscommissie naar de te vestigen functie, de uitstraling van de bouwplannen, de inrichting van de omgeving en ook de geboden prijs. In de loop van 2019 wordt bekend gemaakt wie de horecagelegenheid op Groote Boel mag realiseren. De Oosterhoutse Plas zijn in 2020 gereed.

Ligging

De horecalocatie ligt op een unieke plek in de Waalsprong met oude lindebomen, direct aan de Oosterhoutse Plas. De Groote Boel was onderdeel van Landgoed Den Boel, een luxe buitenverblijf waar de adel de stad ontvluchtte, tot rust kwam en zich liet verwennen. Het werd later verbouwd tot boerderij. Belangstellenden kunnen zich melden via platform Negometrix.  Meer info is op te vragen bij mevrouw M. Janssen, adviseur Grondzaken, gemeente Nijmegen, tel. 024-3292556, of per mail.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek