Horecava 2018 trekt 2 procent meer bezoek

Horecava bij opening

Beurzen – Volgens de beursorganisatie van de Horecava bezochten 66.444 professionals de nationale horecavakbeurs. Dat is 2% meer dan in 2017. Een opvallende groei in bezoek werd gesignaleerd bij nieuwe bezoekers, vooral vanuit de speciaalzaken.

De 62ste editie van de Horecava, die van 8 tot en met 11 januari werd gehouden,had als thema ‘Proef de Toekomst’ werd over het algemeen positief beoordeeld door de bezoekers. Volgens cijfers liet driekwart van de bezoekers weten de afgelopen Horecava-editie vernieuwender te vinden dan de vorige editie. Driekwart van de bezoekers kwam naar de beurs voor nieuwe producten, diensten en technologieën. Ook retail liet zich meer zien. Het beslissingsniveau van de bezoeker was in vergelijking met het voorgaand jaar gelijk.

Meerdere dagen

Volgens de organisatie bezochten ook twee keer zoveel bezoekers de beurs meerdere dagen. Uit de opgevangen reacties blijkt dat de beurs bezoekers inspireert, omdat het aanbod 'verrassend en uitdagend' was. Daarnaast werkte mee dat het economische beter gaat. Luuk Scholte, beursmanager Horecava: “Het gaat goed in de horeca. Dat zie je op de beurs met de komst van nieuwe onderdelen en doelgroepen. Daarmee bieden we niet alleen een compleet beeld voor de Nederlandse horecaprofessionals, maar weten we hen ook te verrassen. Goed om te horen dat bezoekers zien dat er grote stappen gezet zijn in vernieuwing van het event. Ook van exposanten is de respons heel positief.”

Horecava 2019

De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Bron: Horecava

Auteur: Steffen van Beek