‘Horecazaken in Designers Outlet Roermond naar HMSHost’

Reizigershops – De vier horecazaken in de Designers Outlet Roermond zouden, inclusief het personeel, in handen komen van HMSHost. HMSHost geeft echter te kennen nog niet te weten of ze de tender hebben gewonnen.

Het Limburgs horecabedrijf Cox & Co runt sinds 2001 vier horecazaken in Designers Outlet Roermond: een Bufkes Outlet, Segafredo, Piet Friet en café DE. Het contract eindigt echter op 21 november, voor uitbater van het outletcentrum, McArthurGlen, reden om op zoek te gaan naar een nieuwe partij. Robin Stevens, directeur van Outlet Roermond, licht het besluit in het FD toe. “Het gaat ons vooral om de aansluiting bij het internationale karakter van de outlet. McArthurGlen heeft 21 outlets in Europa. Er waren meerdere kandidaten, maar het is vrijwel zeker dat we verder gaan met HMSHost.” HMSHost zou daarbij ook de 130 medewerkers overnemen. HMSHost weet echter nog van niets, laat een woordvoerder weten. “Wij hebben nog geen duidelijkheid of we de tender hebben gewonnen.” Wel zegt de horecaexploitant de scoop te verbreden en naast luchthaven en treinstations ook te kijken naar zogenoemde ‘feeling good on the move’-locaties.

Zuur

Directeur-eigenaar Wim Cox laat in het FD weten dat hij vanaf dag één betrokken is geweest bij de Outlet Roermond. “Het begon daar met 23 winkeltjes en is uitgegroeid tot de nummer een winkelattractie van Europa. Vorig jaar kwamen er 5,7 miljoen bezoekers, 1,2 miljoen meer dan De Efteling. We draaien prima en hadden een goed plan voor een nieuw contract. Het is heel zuur dat McArthurGlen nu voor een andere partij kiest.”

Verblijfshoreca

HMSHost nam recent een tweetal formules over van NS Retail, de exploitant van de winkels op de Nederlandse stations, te weten Burger King en La Place, en opende recent een drietal verblijfshoreca op Utrecht Centraal. HMSHost wordt daarnaast genoemd als belangrijkste kandidaat voor de overname van nog enkele foodformules op de stations, die nu nog door NS Retail worden geëxploiteerd, maar waarvan duidelijk is dat de NS daarvan af wil, omdat het bedrijf zich wil richten op de kernactiviteiten namelijk het vervoer van reizigers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek