Hudson’s Bay opent eerste winkels in Amsterdam, Breda en Tilburg

Verschillende panden op het Rokin en de Nes in Amsterdam worden samen één Hudson's Bay Experience. De winkel krijgt een directe toegang tot de metro

Retail - De eerste vier warenhuizen van Hudson’s Bay worden gevestigd in het gebouw De Vleeshal aan de Nes en aan Rokin 21 en 49 in Amsterdam, in winkelcentrum De Barones in Breda en aan de Heuvelstraat 33 in het centrum van Tilburg. De eerste winkel van Saks OFF 5TH opent zijn deuren in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Dat heeft Hudson’s Bay Company (HBC) woensdag bekend gemaakt. De warenhuisketen sluit langlopende huurovereenkomsten voor bijna 50.000 m2. Volgens het bedrijf zullen er de komende twee jaar in Nederland in totaal 20 warenhuizen worden geopend. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

Overweldigd
“We zijn overweldigd door de steun voor HBC in Nederland sinds we vorige week onze entree op de markt aankondigden”, aldus Richard Baker, governor en executive chair van HBC. “Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die het team heeft geboekt bij het veiligstellen van onze eerste vier winkels op A-locaties. We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten. We kijken ernaar uit om de Nederlandse klant kennis te laten maken met onze opwindende winkelbeleving door onze plannen om tot 20 winkels in de komende twee jaar te verwezenlijken.”

Groeiend
Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. Het succes is gebaseerd op een formule die een combinatie biedt van sturen op de prestaties van kwalitatief hoogwaardige vestigingen, een all-channel aanbod van fysiek en online, het realiseren van de waarde van vastgoedbezit en groei door acquisities. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. De portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren GALERIA Kaufhof, de grootste warenhuisketen van Duitsland, Galeria INNO, de enige warenhuisketen in België, en Sportarena, tot HBC.

Bron: Hudson’s Bay/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk