Hudson's Bay verklaart liefde aan La Place

Overnames – De vrijage tussen de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay Company en Jumbo Supermarkten, dat recent La Place overnam, wordt steeds openlijker. Topmannen Richard Baker en Jerry Storch zeggen vandaag in het AD te verwachten La Place-restaurants te openen in de twintig nieuwe Nederlandse warenhuizen

“Ik denk dat we eruit gaan komen met La Place”, zegt Baker, de man achter Hudson's Bay Company. Zijn bedrijf wil vanaf volgend jaar circa twintig warenhuizen openen in Nederland, te beginnen in Amsterdam. “Ze moeten hun formule aanpassen, zodat die past bij onze winkels.” Beiden zijn zeer positief over La Place. “Wij zijn fan en hebben er veel gegeten tijdens onze tour door Nederland.”

In hoeverre La Place dan anders moet worden, willen Baker en Storch niet zeggen. Het hoeft in ieder geval niet luxer. “Oesters of sushi bij La Place? Nee, onze klant is primair de huisvrouw die werkt, maar ook voor haar kinderen zorgt. Ze neemt de kinderwagen mee en heeft halverwege de dag geen behoefte aan oesters in Breda of Utrecht.”

Eerder werd al duidelijk dat Hudson's Bay grote plannen heeft in ons land. Het wil zowel filialen van warenhuis Hudson's Bay als van outletformule Saks OFF5TH openen. Die zullen totaal anders zijn dan Nederlandse shoppers gewend waren van V&D. Denk aan luxueuze warenhuizen met mondiaal geliefde merken als bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Diesel, Ralph Lauren. En véél service.

Bron: AD
 

Auteur: Martijn Louws