Huuskes neemt separate dieetkeuken in gebruik
Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding, en naar meer variatie op dit gebied. In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het ‘pure koken’, met zo min mogelijk toevoegingen. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen. Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker nabesmetting kan optreden. Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent. Bron: @FoodClicks Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding, en naar meer variatie op dit gebied. In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het ‘pure koken’, met zo min mogelijk toevoegingen. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen. Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker nabesmetting kan optreden. Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Robert Burgler nieuwe General Manager SuperTrade
Benoeming - Robert Burgler (51) benoemd is de nieuwe General Manager van SuperTrade u.a. De benoeming was al ingegaan per oktober vorig jaar, maar is nu pas naar buiten gebracht.
Lees berichtNieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg
Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.
Lees bericht‘In Nederland volgt 12 procent een koolhydraatarm dieet’
Onderzoek – Steeds meer mensen laten brood en aardappelen staan en kiezen voor een koolhydraatarme maaltijden. Volgens onderzoek van maaltijdbox Green Chef volgt ruim één op de tien Nederlanders een koolhydraatarm dieet. Dat is 12% van de bevolking en gaat over ruim 1,7 miljoen mensen.
Lees berichtMarc de Swart vertrekt bij SuperTrade
Persoonlijk - Het bestuur van SuperTrade heeft een toekomstvisie voor de inkoopvereniging geformuleerd die niet aansluit op de persoonlijke ambitie van haar directeur Marc de Swart en daarom gaat hij SuperTrade verlaten.
Lees berichtHuuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform
Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.
Lees berichtChefs Culinar neemt minderheidsbelang in Huuskes
Samenwerking – de Duitse horecagroothandel Chefs Culinar neemt een minderheidsbelang in Huuskes, foodcarespecialist in zorg en bedrijfscatering. Door de samenwerking krijgt Huuskes de beschikking over een ruimer assortiment horecaproducten en kan Chefs Culinar gebruikmaken van de expertise en gemaksproducten van Huuskes voor de Duitse zorgmarkt. De twee bedrijven werken al samen binnen het inkoopverband van SuperTrade.
Lees bericht