IJsbereider Koupe uitgeroepen tot beste start-up in food

Koupe krijgt prijs 'Beste Startup in food' uit handen van Prins Constantijn

Verkiezing - IJsbereider Koupe is van de week uitgeroepen tot ‘beste food & agri start-up’ op F&A Next, een internationale conferentie over voeding en landbouw. Jaco Pieper, initiatiefnemer van Koupe en winnaar van de pitchwedstrijd, ontving de prijs uit handen van Prins Constantijn.

Koupe werd eerder in 2016 op de ‘World Dairy Innovations Award 2016’ al gekroond tot winnaar in de categorie: Best Ice Cream. In vergelijking met ‘gewoon’ ijs heeft Koupe 40% minder calorieën, 70% minder suiker en 3 keer zoveel eiwit. Koupe’s bekroonde proteïneijs is feitelijk een gezondere manier van ijs eten. En dankzij het hoge proteïnegehalte is het ook geschikt voor mensen die spiermassa willen kweken.

Voor de prijs kwamen twintig startups uit de food- en agrisector wereldwijd in aanmerking. Zij mochten hun product pitchen voor de internationale jury. In de zaal zaten ook zeventig investeerders die mogelijk interesse hebben in één van de start-ups. Het ijs van Pieper viel niet alleen in de smaak bij de bezoekers, maar ook bij de jury. De gezondere ijsjes zijn vooral verkrijgbaar bij Jumbo en Dirk. Het bedrijf zoekt nu ook naar mogelijkheden in het buitenland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek