Innameplicht petflesjes in horeca van de baan dankzij lobby KHN


Politiek – Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden horecabedrijven niet verplicht petflesjes in te zamelen. Het overleg daarover gisteren in de Tweede Kamer heeft dat volgens de belangenvereniging duidelijk gemaakt. Gisteren woensdag 3 juli sprak de Tweede Kamer over statiegeld op petflesjes. Daar kwam dankzij de lobby-inzet van KHN de motie om álle verkooppunten, dus ook horecabedrijven, petflesjes te laten inzamelen niet meer terug op tafel. Dit betekent, volgens KHN, dat het huidige besluit van staatssecretaris Van Veldhoven (ministerie Infrastructuur & Waterstaat) van kracht blijft en de horeca geen petflesjes hoeft in te zamelen. Als er per 2021 statiegeld wordt ingevoerd, zijn producenten en importeurs verantwoordelijk voor het heffen van statiegeld op petflesjes en voor de inzameling ervan. Bron: KHN/@FoodClicks Politiek – Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden horecabedrijven niet verplicht petflesjes in te zamelen. Het overleg daarover gisteren in de Tweede Kamer heeft dat volgens de belangenvereniging duidelijk gemaakt. Gisteren woensdag 3 juli sprak de Tweede Kamer over statiegeld op petflesjes. Daar kwam dankzij de lobby-inzet van KHN de motie om álle verkooppunten, dus ook horecabedrijven, petflesjes te laten inzamelen niet meer terug op tafel. Dit betekent, volgens KHN, dat het huidige besluit van staatssecretaris Van Veldhoven (ministerie Infrastructuur & Waterstaat) van kracht blijft en de horeca geen petflesjes hoeft in te zamelen. Als er per 2021 statiegeld wordt ingevoerd, zijn producenten en importeurs verantwoordelijk voor het heffen van statiegeld op petflesjes en voor de inzameling ervan. Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht


Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht



Tikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid