Inschrijving Horecava Innovation Award van start; innovaties op beurs centraal

De Horecava Innovation Award wil een breed overzicht bieden van belangrijke innovaties in de foodservicebranche

Beurzen - De inschrijving is gestart voor bedrijven om hun innovaties in te schrijven voor deelname aan de komende Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovaties in de foodservicebranche.

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is een van de speerpunten van de komende Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor de award. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De Horecava Innovation Award genereert voor de winnaar veel nationale bekendheid. Ook een nominatie levert publiciteit op in aanloop naar de prijsuitreiking. “Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen”, zegt juryvoorzitter Hayk Simons. “Het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.”

Kansen
Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor alle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. Inschrijven kan tot 31 oktober, in de derde week van november worden de nominaties bekend gemaakt. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk