Instock serveert ‘All You Can Rescue’ diner

Duurzaamheid - Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveert Instock een ‘All You Can Rescue’ diner. Gasten van het restaurant dat voedselverspilling tegengaat, kunnen op die avond voor een vast bedrag net zoveel eten ‘redden’ als ze op kunnen.

Eten zoveel je wilt voor een vaste prijs, is populair bij veel mensen. Door het in te zetten bij het redden van voedsel krijgt de boodschap een andere lading. Instock, dat zich vanaf 2014 inzet om voedselverspilling tegen te gaan, vraagt op deze manier aandacht voor een beter voedselsysteem. Of zoals zij hetzelf zeggen: Het ‘All You Can Eat’ principe krijgt op Wereldvoedseldag op deze manier een duurzame draai.

Bij Instock wordt dagelijks gekookt met ingrediënten die anders verspild worden. Van kromme paprika’s tot aardappelen in overschot: hun chefs creëren er culinaire hoogstandjes mee. “Zo zorgen we ervoor dat deze producten toch nog een mooie bestemming op het bord krijgen. Bovendien doneren we zo’n 30% van alle geredde ingrediënten aan de voedselbank”, aldus Freke van Nimwegen. Instock heeft op deze manier al meer dan 700.000 kilo eten gered.

‘All You Can Rescue’ biedt gasten van Instock de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden. Gedurende de hele avond kunnen er in rondes gerechten besteld worden. Om verspilling te voorkomen, hangt hier een maximum van twee gerechten per persoon aan. Alleen, wanneer gasten hun bord leeg hebben, kunnen zij een volgende ronde bestellen.

Het ‘All You Can Rescue’ diner is woensdag 16 oktober bij alle drie de Instock restaurants, te weten Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Kosten bedragen 30 euro per persoon.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek