Instock serveert ‘All You Can Rescue’ diner


Duurzaamheid - Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveert Instock een ‘All You Can Rescue’ diner. Gasten van het restaurant dat voedselverspilling tegengaat, kunnen op die avond voor een vast bedrag net zoveel eten ‘redden’ als ze op kunnen. Eten zoveel je wilt voor een vaste prijs, is populair bij veel mensen. Door het in te zetten bij het redden van voedsel krijgt de boodschap een andere lading. Instock, dat zich vanaf 2014 inzet om voedselverspilling tegen te gaan, vraagt op deze manier aandacht voor een beter voedselsysteem. Of zoals zij hetzelf zeggen: Het ‘All You Can Eat’ principe krijgt op Wereldvoedseldag op deze manier een duurzame draai. Bij Instock wordt dagelijks gekookt met ingrediënten die anders verspild worden. Van kromme paprika’s tot aardappelen in overschot: hun chefs creëren er culinaire hoogstandjes mee. “Zo zorgen we ervoor dat deze producten toch nog een mooie bestemming op het bord krijgen. Bovendien doneren we zo’n 30% van alle geredde ingrediënten aan de voedselbank”, aldus Freke van Nimwegen. Instock heeft op deze manier al meer dan 700.000 kilo eten gered. ‘All You Can Rescue’ biedt gasten van Instock de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden. Gedurende de hele avond kunnen er in rondes gerechten besteld worden. Om verspilling te voorkomen, hangt hier een maximum van twee gerechten per persoon aan. Alleen, wanneer gasten hun bord leeg hebben, kunnen zij een volgende ronde bestellen. Het ‘All You Can Rescue’ diner is woensdag 16 oktober bij alle drie de Instock restaurants, te weten Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Kosten bedragen 30 euro per persoon. Bron: @FoodClicks Duurzaamheid - Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveert Instock een ‘All You Can Rescue’ diner. Gasten van het restaurant dat voedselverspilling tegengaat, kunnen op die avond voor een vast bedrag net zoveel eten ‘redden’ als ze op kunnen. Eten zoveel je wilt voor een vaste prijs, is populair bij veel mensen. Door het in te zetten bij het redden van voedsel krijgt de boodschap een andere lading. Instock, dat zich vanaf 2014 inzet om voedselverspilling tegen te gaan, vraagt op deze manier aandacht voor een beter voedselsysteem. Of zoals zij hetzelf zeggen: Het ‘All You Can Eat’ principe krijgt op Wereldvoedseldag op deze manier een duurzame draai. Bij Instock wordt dagelijks gekookt met ingrediënten die anders verspild worden. Van kromme paprika’s tot aardappelen in overschot: hun chefs creëren er culinaire hoogstandjes mee. “Zo zorgen we ervoor dat deze producten toch nog een mooie bestemming op het bord krijgen. Bovendien doneren we zo’n 30% van alle geredde ingrediënten aan de voedselbank”, aldus Freke van Nimwegen. Instock heeft op deze manier al meer dan 700.000 kilo eten gered. ‘All You Can Rescue’ biedt gasten van Instock de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden. Gedurende de hele avond kunnen er in rondes gerechten besteld worden. Om verspilling te voorkomen, hangt hier een maximum van twee gerechten per persoon aan. Alleen, wanneer gasten hun bord leeg hebben, kunnen zij een volgende ronde bestellen. Het ‘All You Can Rescue’ diner is woensdag 16 oktober bij alle drie de Instock restaurants, te weten Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Kosten bedragen 30 euro per persoon. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid