Intrakoop en VCN gaan samenwerken

Uw Kruidenier is één van de oplossingen voor de zorgmarkt van VCN

Zorg - Intrakoop, een inkoopcoöperatie voor de zorg, heeft een intentieverklaring getekend met Verscentrum Nederland (VCN). Beide partijen gaan samenwerken aan de oplossingen op het gebied van eten en drinken in de sterk veranderende intramurale zorgmarkt.

Intrakoop heeft circa 600 aangesloten zorgorganisaties en wil samen met VCN kijken welke oplossingen er mogelijk zijn om de kosten bij de leden te verlagen. Nieuwe retail- en convenienceoplossingen, zoal Zorgboodschap en Uw Kruidenier, waarmee VCN recent is gestart, zijn hierbij de speerpunten.

Door de veranderingen in de zorgmarkt verandert ook de inkoop van eten en drinken. Intrakoop wil samen met VCN hierin stappen zetten. Frank Kaptein, bestuurder Intrakoop: “Wij gaan onderzoeken of de oplossingen die Verscentrum Nederland biedt, aansluiten op de inkoopstrategie die Intrakoop voor haar leden ontwikkelt.” Juul Vredenbregt, Commercieel Directeur VCN: “Door deze afspraken met Intrakoop gaan wij een intensieve periode van samenwerking en afstemming tegemoet”.

Deze intentiefase resulteert mogelijk in een raamovereenkomst waarop zorginstellingen kunnen intekenen.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek