IQOS opent eigen flagshipstore in Amsterdam

De nieuwe IQOS-speciaalzaak aan de Heiligeweg in Amsterdam

Formulenieuws – Philip Morris, het bedrijf achter IQOS, heeft aan de Heiligeweg in Amsterdam een tweede IQOS speciaalzaak geopend. De winkel heeft een moderne uitstraling en is bedoeld om de roker die niet stopt te informeren over een beter alternatief ten opzichten van de sigaret.

Bij het gebruik van IQOS wordt tabak verwarmd in plaats van verbrand waardoor geen rook maar een tabaksdamp vrijkomt. Dit is een cruciaal verschil omdat bij de verbranding van tabak de meeste schadelijke stoffen worden gegenereerd in de vorm van sigarettenrook. De IQOS wordt in dat opzicht gezien als de beste optie voor de gezondheid voor de roker die niet stopt.

Informeren

Aangezien het IQOS-systeem uitleg nodig heeft, heeft Philip Morris ervoor gekozen om een tweede locatie in Amsterdam te openen. De informatievoorziening omtrent alternatieven voor de sigaret worden daarnaast steeds verder aanbanden gelegd waardoor de roker zich niet of nauwelijks kan informeren over het bestaan van deze producten. De IQOS speciaalzaak moet dan ook een plek zijn waar de roker die niet stopt terecht kan voor verdere informatie. Uiteraard is nooit beginnen of stoppen met roken de beste optie voor de gezondheid, maar voor de roker die niet stopt is IQOS een beter alternatief..

Daarnaast fungeert de speciaalzaak als uithangbord voor de visie van de fabrikant om toe te werken naar een toekomst waarbij sigaretten zo snel mogelijk worden vervangen voor wetenschappelijk onderbouwde minder schadelijke producten. Het IQOS-systeem is vooral verkrijgbaar bij supermarkten, tabaksspeciaalzaken en tankstations.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek