ISS bespaart maaltijden en voedselkosten door inzet artificial intelligence


Catering - ISS Facility Services is de eerste facilitaire dienstverlener in Nederland die Winnow Vision introduceert op één van haar grotere cateringlocaties. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning ‘leert’ Winnow Vision om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen. Volgens ISS kan op deze wijze tot wel 8% op de voedselkosten worden bespaard. ISS Facility Services en opdrachtgever PwC Nederland hebben de primeur in Nederland. Winnow is een startup die voortkomt uit het ISS Corporate Garage Open Innovation Programme, waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform. 23 miljoen maaltijden gered Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed ook al eerder een pilot met IKEA. De pilot toont steeds aan dat Winnow Vision slimmer en nauwkeuriger is dan de chefs in de bedrijfskeuken. Hierdoor worden de keuken winstgevender en efficiënter. Op die manier heeft Winnow de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan €30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen. Dat komt neer op meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak terecht kwamen. De nieuwe, door Artificial Intelligence aangedreven Winnow Vision is inmiddels al in meer dan 75 keukens geïnstalleerd en de technologie zal dit jaar nog op een groot aantal locaties verder worden uitgerold. Marc Zornes, CEO van Winnow: “Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken”. Bron: ISS/@FoodClicks Catering - ISS Facility Services is de eerste facilitaire dienstverlener in Nederland die Winnow Vision introduceert op één van haar grotere cateringlocaties. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning ‘leert’ Winnow Vision om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen. Volgens ISS kan op deze wijze tot wel 8% op de voedselkosten worden bespaard. ISS Facility Services en opdrachtgever PwC Nederland hebben de primeur in Nederland. Winnow is een startup die voortkomt uit het ISS Corporate Garage Open Innovation Programme, waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform. 23 miljoen maaltijden gered Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed ook al eerder een pilot met IKEA. De pilot toont steeds aan dat Winnow Vision slimmer en nauwkeuriger is dan de chefs in de bedrijfskeuken. Hierdoor worden de keuken winstgevender en efficiënter. Op die manier heeft Winnow de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan €30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen. Dat komt neer op meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak terecht kwamen. De nieuwe, door Artificial Intelligence aangedreven Winnow Vision is inmiddels al in meer dan 75 keukens geïnstalleerd en de technologie zal dit jaar nog op een groot aantal locaties verder worden uitgerold. Marc Zornes, CEO van Winnow: “Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken”. Bron: ISS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid