IZICO Food Group versterkt met overname Exellent Food positie op snackmarkt

Met de kennis die Exellent meeneemt zegt IZICO Food Group een totaalpakket in de snackmarkt neer te kunnen leggen

Nieuws - IZICO Food Group heeft kroketten- en bitterballenproducent Exellent Food & Snacks overgenomen. Met de overname versterkt IZICO zich nadrukkelijk op de markt van diepvriessnacks in de Benelux.

“Binnen het productportfolio van IZICO Food Group zijn de producten van Exellent Food & Snacks een absolute toegevoegde waarde”, zegt CEO Kamiel Steendijk. “Met de kennis die Exellent meeneemt binnen de ragoutsnacks, kunnen we als IZICO Food Group een totaalpakket neerleggen in de snackmarkt.” Volgens CEO Peter Jongens van Exellent is met IZICO Food Group een partner gevonden die in staat is om de mooie merken en producten van Exellent te behouden en verder uit te bouwen. “Met het samengaan van beide bedrijven is de toekomst voor Exellent gewaarborgd.”

Specialist
Exellent startte in 1968 in Bakkum (NH) met de productie van verse kroketten, loempia’s, bamihappen en nasischijven. Deze werden vooral geleverd aan snackbars in de regio. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in ragout- en paneersnacks. Met de realisatie van een nieuwe duurzame fabriek in Oudkarspel geeft Exellent invulling aan haar ambitie om de beste kroketten, bitterballen en andere paneersnacks van de wereld te maken. Daarbij heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.
IZICO Food Group is het bedrijf achter de merken Beckers, Mexicano, Bicky, Daloon en Goodlife.

Totaalspeler
Met het toetreden van Exellent Food & Snacks wordt IZICO een nog bredere totaalspeler op de snackmarkt. Beide ondernemingen blijven voorlopig naast elkaar opereren en waar mogelijk van elkaars kracht profiteren. Binnen afzienbare tijd zullen de organisaties in elkaar worden geschoven.

Auteur: Paul Peter Blonk