Jan Zandbergen brengt Moving Mountains Sausage op de markt

De plant-based 'bratwurst' van Moving Moutains

Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa.

Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen. Jan Zandbergen in Veenendaal treedt op als leverancier in Europa voor het Britse bedrijf. Na de eerdere introductie van de plantaardige burgers en hotdogs van Moving Mountains zijn nu de sausages gereed.

Bratwurst

De plant-gebaseerde sausage is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten waaronder oesterzwammen en bieten. Voor de smaak en aroma zijn peper en nootmuskaat toegevoegd. De plant-based worst ziet er uit als de bekende ‘bratwurst’ en ook het plantaardige velletje geeft een knakkend geluid wanneer iemand er in bijt, volgens de producent. Ook hebben de veganistische sausages een hoog proteïne gehalte (14 gram plantaardige eiwitten per 100 gram sausage), bevatten ze toegevoegde vitamine B12 en zijn ze vrij van cholesterol. De producten liggen vanaf de eerste maanden in 2020 in diverse Europese supermarkten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek