JOGG reikt eerste certificaat gouden sportkantine uit


Uitreiking – Sportcentrum West in Rotterdam heeft maandag het eerste certificaat van de Gouden Sportkantine uitgereikt gekregen van Team.Fit.  Team.Fit is het landelijke project dat sportverenigingen helpt een gezonder aanbod in de kantine te realiseren. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), waar Team.Fit onderdeel vanuit maakt, ziet de sportkantine van Sportcentrum West in Rotterdam als een groot voorbeeld voor de rest van Nederland. De kantine ontving het Gouden Sportkantine certificaat omdat zij voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Bron: JOGG Uitreiking – Sportcentrum West in Rotterdam heeft maandag het eerste certificaat van de Gouden Sportkantine uitgereikt gekregen van Team.Fit.  Team.Fit is het landelijke project dat sportverenigingen helpt een gezonder aanbod in de kantine te realiseren. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), waar Team.Fit onderdeel vanuit maakt, ziet de sportkantine van Sportcentrum West in Rotterdam als een groot voorbeeld voor de rest van Nederland. De kantine ontving het Gouden Sportkantine certificaat omdat zij voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Bron: JOGG

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht



Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht

Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht


Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Lees bericht

Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid