Johma wijzigt naam tijdelijk in Joher

Johan (links) en Herman (rechts) Lette tijdens het personeelsfeest van Johma, eerder deze maand

Ludiek – Saladeproducent Johma wijzigt tijdelijk de naam van het bedrijf in Joher. De naamswijziging is een ode aan de tweeling Johan en Herman Lette, die na veertig jaar, gelijktijdig, met pensioen gaat. Als ludieke stunt prijkt er nu een week lang een ander logo aan de gevel van de salademaker in Twente.

Een levensloop als die van Johan en Herman hoor je nagenoeg nooit, laat Johma in een toelichting weten. Een twee-eiige tweeling van 65 jaar, die een nagenoeg een identiek leven leiden en ongeveer hun hele werkende leven samenwerkten bij Johma in Losser. Eind deze maand komt er een einde aan die periode, omdat beide medewerkers met pensioen gaan. Johma wilde dit vertrek niet zomaar voorbij laten gaan en besloot daarop de naam van het bedrijf tijdelijk te veranderen.

Het idee voor de naamsverandering is van Jan Riesewijk, een bekende Twentenaar. Tijdens een personeelsavond opperde hij die suggestie. Tot en met de feestelijke afscheidsweek van Johan en Herman (22 tot en met 26 oktober) heet Johma dus nu Joher.

Johan en Herman Lette zijn niet alleen op dezelfde datum geboren, maar trouwden op 5 september 1977 ook met twee zussen uit Spanje. Bovendien zijn beiden zijn op dezelfde datum in dienst gekomen en wonen ze in dezelfde straat naast elkaar.

80 jaar

Thomas van Hemert, Algemeen directeur: “Johan en Herman hebben samen bijna 80 jaar bij Johma gewerkt. Altijd met een lach. Altijd met plezier. Iedere dag paraat om met vakmanschap en passie de lekkerste salades te maken. Omdat Johma en Johan en Herman zo’n intense band hebben, vinden wij het een mooi eerbetoon aan deze vakmannen om onze naam een week te veranderen in Joher.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek