Jongeren eten liever buiten de deur met vrienden dan thuis

Jongeren liever uit eten met vrienden dan thuis voor ze koken. Foto: ABC Restaurants

Onderzoek - Jongeren gaan liever uit eten met vrienden dan dat de vrienden thuis worden uitgenodigd om te komen eten. Bij alle Nederlanders geeft ruim een derde de voorkeur aan de optie van eten buiten de deur. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder 1.029 Nederlanders.

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Keukenloods.nl, en leverancier van inbouwapparatuur voor keukens. Uit het onderzoek zou ook naar voren komen dat een kwart van de Nederlanders zichzelf niet in staat acht iedere dag een verse maaltijd te bereiden. Vooral tijd speelt hier een belangrijke rol.

27 procent van de Nederlanders heeft onvoldoende tijd om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Terwijl één op zes minder vaak een kant-en-klaarmaaltijden willen eten. Vijftien procent van de ondervraagden zegt zelfs vaker een kant-en-klaarmaaltijd te eten dan ze eigenlijk zouden willen.

Wanneer het gaat om de bereiding van een verse maaltijd, zegt ongeveer een derde van de mannen dat dit niet dagelijks lukt. Onder vrouwen ligt dit percentage op 23 procent. Mannen onder de dertig spannen, volgens de uitkomsten, de kroon: maar liefst de helft van hen eet niet iedere dag verse producten en een derde eet meer kant-en-klaarmaaltijden dan ze eigenlijk zouden willen.

Samen uit

Gebrek aan tijd is een belangrijke reden om uit eten te gaan met vrienden. Door 36 procent van de ondervraagden wordt om die reden gekozen om uit eten te gaan. Zij geven aan dit liever te doen dan thuis voor vrienden te koken. Van de jongere ondervraagden (onder de dertig) geeft ruim de helft de voorkeur aan een maaltijd buiten de deur.

Online

Hoewel tijdsgebrek een belangrijk argument is bij het bereiden van een vers of uitgebreid diner, wordt nog wel tijd ingeruimd voor het doen van boodschappen. Slechts tien procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online winkelen. Dertigers zijn op dit gebied het meest vooruitstrevend; een op de zes van hen geeft de voorkeur aan online boodschappen doen, met bijbehorende bezorging.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek