Jongeren eten liever buiten de deur met vrienden dan thuis
Onderzoek - Jongeren gaan liever uit eten met vrienden dan dat de vrienden thuis worden uitgenodigd om te komen eten. Bij alle Nederlanders geeft ruim een derde de voorkeur aan de optie van eten buiten de deur. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder 1.029 Nederlanders. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Keukenloods.nl, en leverancier van inbouwapparatuur voor keukens. Uit het onderzoek zou ook naar voren komen dat een kwart van de Nederlanders zichzelf niet in staat acht iedere dag een verse maaltijd te bereiden. Vooral tijd speelt hier een belangrijke rol. 27 procent van de Nederlanders heeft onvoldoende tijd om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Terwijl één op zes minder vaak een kant-en-klaarmaaltijden willen eten. Vijftien procent van de ondervraagden zegt zelfs vaker een kant-en-klaarmaaltijd te eten dan ze eigenlijk zouden willen. Wanneer het gaat om de bereiding van een verse maaltijd, zegt ongeveer een derde van de mannen dat dit niet dagelijks lukt. Onder vrouwen ligt dit percentage op 23 procent. Mannen onder de dertig spannen, volgens de uitkomsten, de kroon: maar liefst de helft van hen eet niet iedere dag verse producten en een derde eet meer kant-en-klaarmaaltijden dan ze eigenlijk zouden willen. Samen uit Gebrek aan tijd is een belangrijke reden om uit eten te gaan met vrienden. Door 36 procent van de ondervraagden wordt om die reden gekozen om uit eten te gaan. Zij geven aan dit liever te doen dan thuis voor vrienden te koken. Van de jongere ondervraagden (onder de dertig) geeft ruim de helft de voorkeur aan een maaltijd buiten de deur. Online Hoewel tijdsgebrek een belangrijk argument is bij het bereiden van een vers of uitgebreid diner, wordt nog wel tijd ingeruimd voor het doen van boodschappen. Slechts tien procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online winkelen. Dertigers zijn op dit gebied het meest vooruitstrevend; een op de zes van hen geeft de voorkeur aan online boodschappen doen, met bijbehorende bezorging. Bron: @FoodClicks Onderzoek - Jongeren gaan liever uit eten met vrienden dan dat de vrienden thuis worden uitgenodigd om te komen eten. Bij alle Nederlanders geeft ruim een derde de voorkeur aan de optie van eten buiten de deur. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder 1.029 Nederlanders. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Keukenloods.nl, en leverancier van inbouwapparatuur voor keukens. Uit het onderzoek zou ook naar voren komen dat een kwart van de Nederlanders zichzelf niet in staat acht iedere dag een verse maaltijd te bereiden. Vooral tijd speelt hier een belangrijke rol. 27 procent van de Nederlanders heeft onvoldoende tijd om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Terwijl één op zes minder vaak een kant-en-klaarmaaltijden willen eten. Vijftien procent van de ondervraagden zegt zelfs vaker een kant-en-klaarmaaltijd te eten dan ze eigenlijk zouden willen. Wanneer het gaat om de bereiding van een verse maaltijd, zegt ongeveer een derde van de mannen dat dit niet dagelijks lukt. Onder vrouwen ligt dit percentage op 23 procent. Mannen onder de dertig spannen, volgens de uitkomsten, de kroon: maar liefst de helft van hen eet niet iedere dag verse producten en een derde eet meer kant-en-klaarmaaltijden dan ze eigenlijk zouden willen. Samen uit Gebrek aan tijd is een belangrijke reden om uit eten te gaan met vrienden. Door 36 procent van de ondervraagden wordt om die reden gekozen om uit eten te gaan. Zij geven aan dit liever te doen dan thuis voor vrienden te koken. Van de jongere ondervraagden (onder de dertig) geeft ruim de helft de voorkeur aan een maaltijd buiten de deur. Online Hoewel tijdsgebrek een belangrijk argument is bij het bereiden van een vers of uitgebreid diner, wordt nog wel tijd ingeruimd voor het doen van boodschappen. Slechts tien procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online winkelen. Dertigers zijn op dit gebied het meest vooruitstrevend; een op de zes van hen geeft de voorkeur aan online boodschappen doen, met bijbehorende bezorging. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees bericht