Jumbo Foodmarkt gaat zelf kruiden kweken


Formulenieuws – Jumbo gaat in de Foodmarkt in Veghel zelfgekweekte basilicum verkopen. Jumbo is daarmee de eerste supermarkt die start met het zelf kweken van kruiden. Vooralsnog gaat het om een test. De basilicum-plantjes staan in de supermarkt in een duurzame kas waar ze in vijf weken tijd van kiemplant tot de kruid uitgroeien. De basilicum wordt door een medewerker van de winkel speciaal voor klanten afgeknipt. Het watergebruik is tot slechts één liter per plantje beperkt en ook komt er geen enkel bestrijdingsmiddel aan te pas. Met het kweken van verse kruiden op de winkelvloer wil Jumbo de foodbeleving van klanten versterken en de impact op het milieu verkleinen.  Ralph Bertrand, Executive Director Formule en Formats van Jumbo: “We zijn voortdurend op zoek naar de beste en lekkerste producten. Door in deze pilot zelf de kruiden op een duurzame manier te kweken kunnen we basilicum verser dan vers leveren. Ideaal voor thuisgebruik, maar ook onze chef-koks in de winkel maken er graag gebruik van.” Duurzaamheid De basilicumplantjes worden in de kas verlicht met LED-lampen. Deze branden acht tot zestien uur per dag en zorgen voor een optimale groei. Jumbo heeft ook voor de plastic bakjes waarin de plantjes groeien een duurzame oplossing bedacht: deze worden tot drie keer hergebruikt en daarna gerecycled. De afgeknipte basilicum wordt in papier meegegeven en blijft buiten de koeling tot wel twee weken goed. Proeftuin Jumbo wil de Foodmarkten meer inzetten als proeftuinen waar nieuwe foodconcepten, zoals het zelf kweken van verse basilicum, kunnen worden getest. Bedoeling is dat als de test slaagt het aanbod van zelfgekweekte kruiden wordt uitbreid met andere verse producten, zoals sla, munt en rucola. Uiteindelijk moet de mogelijkheid van zelf kruiden kweken in alle Foodmarkten aanwezig zijn. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Jumbo gaat in de Foodmarkt in Veghel zelfgekweekte basilicum verkopen. Jumbo is daarmee de eerste supermarkt die start met het zelf kweken van kruiden. Vooralsnog gaat het om een test. De basilicum-plantjes staan in de supermarkt in een duurzame kas waar ze in vijf weken tijd van kiemplant tot de kruid uitgroeien. De basilicum wordt door een medewerker van de winkel speciaal voor klanten afgeknipt. Het watergebruik is tot slechts één liter per plantje beperkt en ook komt er geen enkel bestrijdingsmiddel aan te pas. Met het kweken van verse kruiden op de winkelvloer wil Jumbo de foodbeleving van klanten versterken en de impact op het milieu verkleinen.  Ralph Bertrand, Executive Director Formule en Formats van Jumbo: “We zijn voortdurend op zoek naar de beste en lekkerste producten. Door in deze pilot zelf de kruiden op een duurzame manier te kweken kunnen we basilicum verser dan vers leveren. Ideaal voor thuisgebruik, maar ook onze chef-koks in de winkel maken er graag gebruik van.” Duurzaamheid De basilicumplantjes worden in de kas verlicht met LED-lampen. Deze branden acht tot zestien uur per dag en zorgen voor een optimale groei. Jumbo heeft ook voor de plastic bakjes waarin de plantjes groeien een duurzame oplossing bedacht: deze worden tot drie keer hergebruikt en daarna gerecycled. De afgeknipte basilicum wordt in papier meegegeven en blijft buiten de koeling tot wel twee weken goed. Proeftuin Jumbo wil de Foodmarkten meer inzetten als proeftuinen waar nieuwe foodconcepten, zoals het zelf kweken van verse basilicum, kunnen worden getest. Bedoeling is dat als de test slaagt het aanbod van zelfgekweekte kruiden wordt uitbreid met andere verse producten, zoals sla, munt en rucola. Uiteindelijk moet de mogelijkheid van zelf kruiden kweken in alle Foodmarkten aanwezig zijn. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid