Jumbo’s EHB-BBQ Team verrast barbecuers in het park

Actie - Op de eerste tropische dag stuurde Jumbo een heus ‘Eerste Hulp Bij BBQ Team’ op pad om barbecuers  in het Rotterdamse Vroesenpark een handje te helpen

Uitgerust met verschillende soorten vlees, sauzen en servetten zorgden de mannen van het team er voor dat het de barbecuers aan niets ontbrak. Er werden door het team tips gegeven over hoe je de beste burgers bakt en er werd voor verkoeling gezorgd door verfrissende drankjes uit te delen.
Nederlanders barbecueën gemiddeld 6 á 7 keer per jaar. Bij voorkeur saté, hamburger en speklap op de gril boven het vuur. Maar ook gamba’s, gepofte aardappelen en groentespiesjes zijn populair en een barbecue zonder stokbrood is voor velen ondenkbaar. Dit blijkt uit onderzoek van Jumbo Supermarkten naar het barbecuegedrag van Nederlanders. Klanten van de supermarktketen leggen zo’n 1,5 miljoen burgers en worsten op de barbecue.

Vlammen
Tips die werden gegeven: gebruik je geen deksel, dan moet je regelmatig je vlees, kip of vis draaien. Zorg ervoor dat je rooster minimaal 15 cm boven je brandende briketten of houtskool ligt. Slaan de vlammen uit de barbecue? Doof ze door zout over de kolen te strooien en het deksel te sluiten. En een tip voor na het barbecueën: maak het rooster schoon door dit een nachtje in het gras te laten liggen of - bij gebrek aan gras - het te laten weken op een met water doordrenkte krant.

Bron: Jumbo Supermarkten

Auteur: Steffen van Beek