Jumbo trekt oud-topman Albert Heijn aan

Benoeming - Jumbo Supermarkten heeft de topstructuur aangepast en oud-bestuurder Cees van Vliet van Albert Heijn aangetrokken. De wijzigingen moeten zorgen voor een duidelijkere splitsing tussen enerzijds strategie en beleid en anderzijds de operationele operaties, waardoor Jumbo in de toekomst kan blijven doorgroeien.

Van Vliet werkte 25 jaar bij Albert Heijn. Tot 1 juli 2019 werkte hij daar als directeur Winkels en Distributie. Binnen Jumbo gaat hij als lid van de Raad van bestuur in de nieuwe functie van Chief Operating Officer (COO) aan de slag. Deze functie is gecreëerd na de herinrichting van de bestuurlijke verantwoordelijkheden

Vier leden Raad van Bestuur

Met het aantreden van Cees van Vliet als COO bestaat de Raad van Bestuur van de Jumbo Groep uit vier personen:

- Frits van Eerd blijft als Chief Executive Officer (CEO) eindverantwoordelijk voor Jumbo en als zodanig verantwoordelijk voor de strategische richting en ontwikkeling;

- Colette Cloosterman-van Eerd is als Chief Customer Officer (CCO) verantwoordelijk voor de merk- en formule strategie van zowel Jumbo als La Place.

- Ton van Veen blijft als Chief Financial Officer (CFO) verantwoordelijk voor Finance, Technology & Data, Franchise & Real Estate, Human Resources, Corporate Affairs en Fusies & Overnames.

- Cees van Vliet zal zich in zijn rol als COO richten op het uitvoeren en optimaliseren van de winkeloperaties in Nederland en België, Buying & Merchandising en Supply Chain.

Groei

Jumbo is als bedrijf in verschillende fooddisciplines actief en groeit hard in Nederland en België. Vorig week presenteerde het bedrijf goede jaarcijfers. Frits van Eerd: “Wij willen deze groei graag continueren en daarvoor is een voortdurende aanpassing van de organisatie essentieel”. Om de snelle groei in goede banen te leiden, is Jumbo gestart met het project ‘Licence to grow’. Een verdere optimalisering van de organisatie, de invoering van een nieuwe topstructuur en nieuwe manieren van samenwerken moeten ervoor zorgen dat het bedrijf wendbaar en slagvaardig blijft.

Fit for Purpose teams

Komende maanden zal Jumbo verdere aanpassingen doorvoeren in de organisatie van haar hoofdkantoor in Veghel. Vast staat de introductie van zogeheten Fit for Purpose teams, waarbinnen medewerkers uit verschillende portefeuilles cross-functioneel samenwerken aan een thema, onderwerp of vraagstuk. Deze integrale benadering moet leiden tot een effectievere samenwerking én meer ondernemerschap en eigenaarschap.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek