JustHoreca Academy leidt in 22 weken op tot SVH kok

De eerste deelnemers aan het opleidingsprogramma van JustHoreca Academy

Opleiding – In 22 weken van keukenpersoneelslid tot SVH kok. Dat kan dankzij het opleidingsprogramma Just Horeca Academy. Het programma is een initiatief van recruitment/adviesbureau JustHoreca en horecagroothandel VHC Jongens BV.

JustHoreca Academy is opgericht door Maarten Hogeveen en Chris van Alphen van JustHoreca in Zaandam. Het bureau is gespecialiseerd in het opzetten, ondersteunen en begeleiden van keukenteams van cateringkeuken tot sterrenniveau. Omdat er een schreeuwend te kort is aan koks en keukenpersoneel moeilijk is vast te houden is de opleiding ontwikkeld. Maarten Hogeveen: “Je investeert als horeca ondernemer in je medewerkers in de keuken door hen een goede basisopleiding te geven. Bovendien hoef je zo niet telkens op zoek te gaan naar nieuwe, geschoolde koks.”

In het nieuwe VHC Trainings & Experience Center in Oostzaan is op 14 januari dit jaar de eerste lesdag van start gegaan. “Alle leerlingen waren meteen superenthousiast”, vertelt opleidingsmanager Martijn van Roon.

Les van praktijkchefs

De opleiding aan de JustHoreca Academy is vooral bedoeld voor horecamedewerkers die (enige) ervaring in de keuken hebben maar niet geschoold zijn. Zoals hulpkoks of bijvoorbeeld afwassers die door de krapte op de arbeidsmarkt bijspringen in de keuken. Deelnemers aan de opleiding krijgen les van chefs uit het netwerk van JustHoreca die dagelijks op de horecavloer staan. Iedere chef heeft zijn eigen kennisgebied: van barbecuespecialist tot allergenenmanagement. Daarnaast hebben ze ervaring in de breedste zin van woord: van foodtruck tot cruiseschip of zelfs sterrenzaken. Naast hun vakkennis zijn ze geselecteerd vanwege hun communicatieve vaardigheden. Deelnemers krijgen 1 volle dag per week les, gedurende 22 weken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek