Keurmerk voor Restaria Theo en Cafetaria Litjes

Nancy en Jurgen Egberts van Cafetaria Litjes Foto: Nederlands Frituurcentrum

Bekroning - Kim en Flip Buchele van Restaria Theo in Utrecht en Nancy en Jurgen Egberts van Cafetaria Litjes in ’s-Heerenberg hebben het certificaat ontvangen behorende bij het Goed Gefrituurd Keurmerk.

Cafetaria Litjes in ’s-Heerenberg heeft het keurmerk al sinds de introductie in 2015, maar werd door de keurmeester van het Nederlands Frituurcentrum voorzien van een nieuwe keuringssticker. Bij Restaria Theo in Utrecht betrof het een nieuwe erkenning.

Drie pijlers

Om het keurmerk te bemachtigen en te behouden, zijn drie V’s leidend: Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. In opdracht van ProFri toetst het Nederlands Frituurcentrum of de bedrijven voldoen aan de gestelde richtlijnen voor het keurmerk. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen hoeven bedrijven geen lid te zijn van de vereniging. Het keurmerk staat open voor iedereen in de frituurbranche.

Uit de rapportages van de Mystery Guest bezoeken en de gesprekken met de ondernemers blijkt dat deze twee frituurspeciaalzaken samen met hun team voldoen aan de voorwaarden die op dit moment bij het keurmerk horen. Bij de uiteindelijke beoordeling wordt ook mening van de consument meegewogen. Op de website Goedgefrituurd.nl kan de consument namelijk zijn mening geven over de uitstraling van het bedrijf, gastvrijheid en professionaliteit van de medewerkers, maar ook over de kwaliteit van de producten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek