KFC lanceert in Groot-Brittannië kleinformaat restaurants voor binnensteden

Het kleinformaat KFC restaurantontwerp is speciaal ontworpen voor vestigingen in drukke stadscentra

Fastservice - Restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft in Groot-Brittannië een nieuw kleinformaat restaurantconcept geïntroduceerd. Het nieuwe design is speciaal ontwikkeld voor locaties die klein in oppervlakte zijn, zoals in binnensteden.

Het eerste restaurant in het nieuwe design is deze week geopend in Northumberland Street in het Engelse Newcastle. Het nieuwe kleinformaat restaurantdesign markeert de terugkeer van de Amerikaanse restaurantketen naar locaties in het centrum van Britse binnensteden en past in de strategie van het bedrijf dat ‘de consument overal KFC tegenkomt’. Het nieuwe restaurantontwerp, de kleinste voor KFC tot nu toe, is speciaal ontworpen om te passen op drukke locaties met weinig ruimte. Ondanks het kleine formaat, bieden de nieuwe restaurants een complete en functionele keuken en ook ruimte om te zitten.

Look en feel
“Dit nieuwste restaurantontwerp is speciaal ontworpen voor vestigingen in drukke stadscentra en toont KFC’s look en feel”, aldus creative design manager Jade Swaby voor KFC Groot-Brittannië en Ierland in Out of home magazine. “De nadruk in deze restaurants ligt meer op meenemen en op lunchtijd, dus consumenten zullen merken dat deze vestigingen veel compacter zijn dan onze reguliere drive-through restaurants. Het kleinformaat design biedt dezelfde herkenbare KFC-stijl en de consument vindt er een luxe uitstraling zoals koperen verlichting, eigenzinnige kunstwerken aan de muur en grappige kippenmodellen.” KFC gaat het nieuwe kleinformaat restaurants de komende maanden uitrollen in binnensteden in Groot-Brittannië en Ierland.

Bron: Out of home magazine/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk