KHN komt met eigen Hygiënecode

Horecava – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een nieuwe Hygiënecode ontwikkeld. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers volgens KHN op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid.

“In deze nieuwe code zijn actuele (werk)processen, de frequentie van de registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren opgenomen, zodat horecaondernemers op een makkelijke manier veilig kunnen werken”, aldus KHN. Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiënecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne kunnen bewaken. “Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiënecode”, aldus KHN.

Vervalt
Zodra er een nieuwe versie van de Hygiënecode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is die uit 2007 en vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus voor deze datum de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Om dit onder aandacht te brengen start KHN de campagne ‘Vanaf 1 april geldt de nieuwe hygiënecode en dat is geen geintje’. Het eerste exemplaar van de nieuwe hygiënecode werd tijdens Horecava 2016 uitgereikt aan Tom en Hans Pijls van hotel Voncken in Valkenburg. Het bedrijf viert tijdens deze zestigste editie van Horecava het zestig jaar lidmaatschap van KHN.

Bron: @FoodClicks/KHN

Auteur: Martijn Louws