KHN nuanceert gepubliceerde inspectiecijfers 2017 van RTL
Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de inspectiecijfers van de NVWA over 2017, die vandaag door RTL Nieuws naar buiten zijn gebracht, genuanceerd. Volgens KHN stonden in 2017 456 horecazaken van de in totaal 46.500 zaken onder verscherpt toezicht. Teveel, maar er sinds die tijd wel wat veranderd. Hierdoor zijn de cijfers niet meer representatief. KHN onderstreept het belang van goede inspecties binnen de horecasector. In de horeca staat voedselveiligheid en de gezondheid van de gasten voorop, zo laat zij in een reactie weten. Daarom ook heeft KHN een hygiënecode ontwikkeld. Horecaondernemers die volgens deze hygiënecode werken, voldoen aan de wettelijke eisen van voedselveiligheid. Volgens KHN hebben de horecaondernemers die in 2017 onder verscherpt toezicht stonden direct maatregelen genomen om de voedselveiligheid in hun zaak te verbeteren. De belangenvereniging vindt het dan ook geen goede zaak dat er door RTL Nieuws nu gekeken wordt naar cijfers uit 2017. “Dat geeft geen goed beeld van de huidige werkelijkheid. Het is verouderde informatie en de betreffende horecaondernemers komen nu – twee jaar later – negatief in het nieuws. Dat vinden wij een slechte zaak”, aldus KHN i een reactie. Afvalverwerking In het bericht van RTL Nieuws wordt gesproken over onder andere gesignaleerde ongedierte bij de horecazaken die in 2017 onder verscherpt toezicht stonden. Hierbij speelt de inzameling en verwerking van afval een belangrijke rol, volgens KHN. In veel steden, waaronder Amsterdam, moeten ondernemers hun vuilniszakken ’s avonds buiten zetten, terwijl dit vuilnis pas ’s ochtends door de gemeente wordt opgehaald. Hierdoor is de kans groter dan er muizen en ratten op af komen. KHN pleit ervoor om (zoals sommige gemeenten al doen) te werken met een ondergronds afvalsysteem of afvalcontainers. Dat kan problemen met ongedierte voorkomen. Bron: @FoodClicks Horeca – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de inspectiecijfers van de NVWA over 2017, die vandaag door RTL Nieuws naar buiten zijn gebracht, genuanceerd. Volgens KHN stonden in 2017 456 horecazaken van de in totaal 46.500 zaken onder verscherpt toezicht. Teveel, maar er sinds die tijd wel wat veranderd. Hierdoor zijn de cijfers niet meer representatief. KHN onderstreept het belang van goede inspecties binnen de horecasector. In de horeca staat voedselveiligheid en de gezondheid van de gasten voorop, zo laat zij in een reactie weten. Daarom ook heeft KHN een hygiënecode ontwikkeld. Horecaondernemers die volgens deze hygiënecode werken, voldoen aan de wettelijke eisen van voedselveiligheid. Volgens KHN hebben de horecaondernemers die in 2017 onder verscherpt toezicht stonden direct maatregelen genomen om de voedselveiligheid in hun zaak te verbeteren. De belangenvereniging vindt het dan ook geen goede zaak dat er door RTL Nieuws nu gekeken wordt naar cijfers uit 2017. “Dat geeft geen goed beeld van de huidige werkelijkheid. Het is verouderde informatie en de betreffende horecaondernemers komen nu – twee jaar later – negatief in het nieuws. Dat vinden wij een slechte zaak”, aldus KHN i een reactie. Afvalverwerking In het bericht van RTL Nieuws wordt gesproken over onder andere gesignaleerde ongedierte bij de horecazaken die in 2017 onder verscherpt toezicht stonden. Hierbij speelt de inzameling en verwerking van afval een belangrijke rol, volgens KHN. In veel steden, waaronder Amsterdam, moeten ondernemers hun vuilniszakken ’s avonds buiten zetten, terwijl dit vuilnis pas ’s ochtends door de gemeente wordt opgehaald. Hierdoor is de kans groter dan er muizen en ratten op af komen. KHN pleit ervoor om (zoals sommige gemeenten al doen) te werken met een ondergronds afvalsysteem of afvalcontainers. Dat kan problemen met ongedierte voorkomen. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees bericht