Kinderen willen het liefst ontbijten met patat voor de televisie

Onderzoek - Kinderen ontbijten het liefst voor de televisie met snacks,zoals patat en pizza. Dat blijkt uit het Ontbijtonderzoek dat het Nationaal Schoolontbijt heeft voorgelegd aan ruim 3000 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8.

Het Nationaal Schoolontbijt is gisteren voor de tiende keer van start gegaan. Dit keer op Paleis Soestdijk, waar 25 kinderen en 25 senioren met elkaar een gezond ontbijtje hadden. 500.000 kinderen verspreid over 2500 basisscholen, krijgen deze week een gezond ontbijtje op school. Met verschillende lespakketten leren de kinderen tevens dat ontbijten zorgt voor belangrijke voedingstoffen, een goede stoelgang en een gezond gewicht.

Uit het Ontbijtonderzoek is gebleken dat als kinderen hun droomontbijt mochten samenstellen, ze zouden kiezen voor patat, pizza, pannenkoeken of chips. En 25 procent zou samen met Nick & Simon het gekozen ontbijt willen eten voor de televisie. Ook is uit het onderzoek gebleken dat zo’n 30 procent van de kinderen het liefst met de ouders samen wil ontbijten.

Gelukkig realiseerden de kinderen zich wel dat een ontbijtje met snacks niet echt tot een gezonde optie kon worden gerekend.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek