Koel- en vriespakket-bezorger Menken start in België


Logistiek - Na Nederland levert Menken nu ook in België koel- en vriespakketten met speciale multi-temperatuur bestelwagens. Na een geslaagde pilot wordt het koel/vries transportnetwerk bij onze zuiderburen verder uitgerold. Klanten zijn online aanbieders van levensmiddelen. De pilot is gestart met bestaande klanten van Menken, zoals Hello resh en de Vegetarische Slager. Zij kregen vanuit de Belgische markt vraag naar hun product. Omdat het transport in België vaak duurder is, heeft Menken besloten hier een eigen transportnetwerk op te gaan zetten. De pilot heeft 2 maanden geduurd en bleek erg succesvol te zijn. De bezorging gebeurede gedurende de pilotfase op twee dagen in de week. De ambitie is nu om dit uit te rollen naar meerdere bezorgdagen. De goederen worden direct vanuit Nederland geleverd aan Belgische klanten, zowel bedrijven als particulieren. Menken beschikt over een Centraal DC in Zoetermeer en verschillende verdeellocaties door Nederland, waaronder St. Oedenrode, dichtbij de Belgische grens. In 2012 startte de fooddistributeur met het leveren van koel- en vries pakketten tot in de keuken. Zij doen dit met speciale bestelwagens die over koel en/of vries laadruimtes beschikken. De koude keten blijft hierdoor 100% gewaarborgd, wat voor veel (food)bedrijven een kwaliteitseis is. De behoefte in Nederland blijkt groot, 4 jaar na de start heeft Menken een landelijk dekkend transportnetwerk, 7 bezorgdagen per week en een bezorgvenster van slechts een uur. Bron: @FoodClicks

Logistiek - Na Nederland levert Menken nu ook in België koel- en vriespakketten met speciale multi-temperatuur bestelwagens. Na een geslaagde pilot wordt het koel/vries transportnetwerk bij onze zuiderburen verder uitgerold. Klanten zijn online aanbieders van levensmiddelen. De pilot is gestart met bestaande klanten van Menken, zoals Hello resh en de Vegetarische Slager. Zij kregen vanuit de Belgische markt vraag naar hun product. Omdat het transport in België vaak duurder is, heeft Menken besloten hier een eigen transportnetwerk op te gaan zetten. De pilot heeft 2 maanden geduurd en bleek erg succesvol te zijn. De bezorging gebeurede gedurende de pilotfase op twee dagen in de week. De ambitie is nu om dit uit te rollen naar meerdere bezorgdagen. De goederen worden direct vanuit Nederland geleverd aan Belgische klanten, zowel bedrijven als particulieren. Menken beschikt over een Centraal DC in Zoetermeer en verschillende verdeellocaties door Nederland, waaronder St. Oedenrode, dichtbij de Belgische grens. In 2012 startte de fooddistributeur met het leveren van koel- en vries pakketten tot in de keuken. Zij doen dit met speciale bestelwagens die over koel en/of vries laadruimtes beschikken. De koude keten blijft hierdoor 100% gewaarborgd, wat voor veel (food)bedrijven een kwaliteitseis is. De behoefte in Nederland blijkt groot, 4 jaar na de start heeft Menken een landelijk dekkend transportnetwerk, 7 bezorgdagen per week en een bezorgvenster van slechts een uur. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht

Müller Fresh Food partner in het European Food Network

Logistiek – De Nederlandse dochteronderneming van Dachser, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). Dachser nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt. 

Lees bericht



Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie

Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid