‘Koffie onmisbaar voor goede start, maakt vrolijk, bevordert teamgevoel’

Voor ruim driekwart van de Nederlanders is een kop koffie of thee onmisbaar voor een goede start van de dag

Warme dranken - Koffie maakt je vrolijker en scherper, geeft je goede ideeën en is onmisbaar aan het begin van de werkdag. Van alle Nederlanders die koffie of thee drinken op het werk vindt bijna 80 procent dat dit de werkdag leuker maakt.

Dit zijn enkele conclusies naar de effecten van koffie en thee, uitgevoerd door MWM² in opdracht van Jacobs Douwe Egberts. Het onderzoek werd gehouden onder ruim duizend Nederlanders. Driekwart kan na het drinken van een kop koffie of thee er weer helemaal tegenaan en de helft is van mening dat goede koffie en thee een moment met collega’s meer waardevol maakt. Negen van de tien werkenden Nederlanders drinkt koffie of thee op het werk. Daarvan neemt 82 procent graag een kop koffie en geeft 54 procent de voorkeur aan thee. 70 procent van werkend Nederland geeft aan dat vergaderingen beter verlopen met een kop goede koffie of thee erbij.

Onmisbaar
Voor veel Nederlanders is een kop koffie of thee onmisbaar voor een goede start van de dag (79%). Volgens tweederde maakt het drinken van koffie of thee ons vrolijker. Voor 86 procent is het een moment van ontspanning. Samen een kop koffie of thee drinken helpt volgens de helft van de Nederlanders bij het oplossen van een conflict. “Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de koffie of thee invloed heeft op al deze momenten op de werkvloer”, zegt marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. “Als JDE Professional begrijpen we wat de wensen en behoeften zijn en hoe we die dagelijkse momenten waardevoller kunnen maken: door het breedste aanbod in koffie- en theevoorzieningen, de lekkerste koffie en thee en excellente service te bieden.”

Bron: @FoodClicks / Jacobs Douwe Egberts

Auteur: Paul Peter Blonk