Koninklijk Paar ontvangt eerste plasticvrije fruitverpakking

Koningin Maxima en Koning Willem Alexander ontvangen de eerste volledig plasticvrije fruitverpakking

Duurzaam – FruitMasters heeft de eerste volledig plasticvrije fruitverpakking overhandigd aan het Koninklijk Paar. Het gaat om een fruitverpakking voor Kanzi appels. De Koningin nam de nieuwe verpakking deze week in ontvangst tijdens een streekbezoek aan de Betuwe.

“Wij zijn zeer verheugd dat Koningin Máxima het volledig plasticvrije fruitverpakking in ontvangst wilde nemen,” zegt algemeen directeur Kees de Kat van Fruitmasters. “Het bedrijf bestaat dit jaar 115 jaar. Sinds onze oprichting in 1904 lopen we voorop in de markt, ook op het gebied van duurzaamheid.” FruitMasters investeert continu in onderzoek en dit resulteert nu in een nieuw mono-concept voor duurzame verpakkingen.

De plastic verpakking maakt plaats voor een de huidige kartonnen schaal met deksel die volledig recyclebaar is. Ook de fruitstickers zijn volledig composteerbaar. De stickers mogen samen met het klokhuis bij het groenafval. Daarnaast worden de Kanzi appels geteeld volgens de normen van het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof.

Streekbezoek

Het bezoek van het Koninklijk Paar aan FruitMasters was onderdeel van een streekbezoek aan de Betuwe. Fruitmaster is de grootste fruitcoöperatie van Nederland. In de gemeente West Betuwe bezocht het Koninklijk Paar de proeftuin en het sorteer- en pakstation appels van het bedrijf. Tussen de fruitbomen gingen zij in gesprek met jonge fruittelers over de toekomst van de Nederlandse fruitteelt. Met coöperatie De Fruitmotor spraken zij over circulaire fruitteelt.

Bron: FruitMasters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek