Koopmans Professioneel trakteert ouderen op pannenkoekenfeest

Industrie - Koopmans Professional gaat de bewoners van verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan de IJssel vrijdag 15 maart, in het kader van de Nationale Pannenkoekendag,  verwennen met een pannenkoekenfestijn.

In de Angelsaksische landen is pannenkoekendag een eeuwenoude traditie, die het begin van de vastenperiode inluidt. In ons land organiseren Tefal en Koopmans sinds een aantal jaren de Nationale Pannenkoekdag, waarbij ouderen in het zonnetje worden gezet met zelfgebakken pannenkoeken. Hoogtepunt van het evenement is elk jaar weer de scholierenactie, als honderden basisschoolleerlingen uit heel het land pannenkoeken gaan bakken voor ouderen in een zorginstelling bij hen in de buurt.

Koopmans riep zorginstellingen uit het hele land op om ook een feestje voor hun bewoners te organiseren en mee te doen met de Nationale Pannenkoekdag. Daar is massaal op gereageerd. Veel instellingskoks nemen voor of samen met bewoners de koekenpan ter hand. Op andere plaatsen is het extra feest als daar een brigade jonge koekenbakkers aan de slag gaat onder het motto ‘jong bakt voor oud’. Maar liefst 460 basisscholen nemen aan de actie deel. Net niet genoeg om alle zorginstellingen aan een school te koppelen. Daarom vond onder de instellingen een loting plaats, waarbij verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan de IJssel als winnaar uit de bus kwam. Het team van Koopmans Professioneel neemt hier op 15 maart de keuken over om alle bewoners op een pannenkoekenmaal te trakteren.

Meer informatie over de Nationale Pannenkoekedag vindt u hier.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek