Kwalitaria formulehuis FFC beëindigt logistieke samenwerking met HAVI

Na een logistieke samenwerking van drie maanden hebben FFC (onder meer Kwalitaria) en HAVI Logistics besloten uit elkaar te gaan

Logistiek - FFC, het formulehuis van Kwalitaria, beëindigt de samenwerking met HAVI Logistics.

Na een korte periode is volgens FFC gebleken dat de gekozen logistieke opzet onvoldoende bij het franchisemodel van Kwalitaria aansluit. “Onze organisatie werkt vanuit een product leadership strategie”, licht Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC, toe. “Door het grote aantal kwalitatief hoogstaande private labels en beperkte restassortiment kunnen we kiezen voor een uniek model in de markt: ons vaste assortiment op voorraad bij logistiek dienstverlener HAVI Logistics en cross-dock artikelen via Sligro. Helaas moeten we na een periode van drie maanden concluderen dat dit model onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria. We hebben daarom in gezamenlijk overleg met HAVI besloten om de samenwerking te beëindigen. Op dit moment zijn we met een aantal logistieke partijen in gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen.”

Kenmerken
Volgens managing director Olav Gribnau van HAVI Logistics heeft FFC/Kwalitaria andere kenmerken dan de andere klanten van het bedrijf. “Wij kunnen FFC/Kwalitaria daarin onvoldoende helpen. Die conclusie hebben we samen genomen. Het is erg jammer, maar in een partnerschap moet je ook deze conclusie durven trekken.” Kwalitaria is sinds 2004 een franchiseformule van Franchise Friendly Concepts (FFC).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk