Kwekkeboom na 70 jaar weg uit Amsterdamse Reguliersbree

Patisserie Kwekkeboom aan de Reguliersbreestraat in Amsterdan die na 70 kjaar moet verdwijnen door een exorbitante huurverhoging Foto: Patisserie Kwekkeboom

Formulenieuws - Patisserie Kwekkeboom vertrekt na 70 jaar uit de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De nieuwe huurprijs maakt het niet meer mogelijk om de winkel open te houden, zo laat de familie Kwekkeboom weten op de website.

De locatie in het hart van de stad naast Tuschinski is de oudste vestiging van Kwekkeboom en een begrip in Amsterdam en omgeving. Nu er na 70 jaar een einde aan gaat komen door een ‘exorbitante huurverhoging’, spreken diverse media er schande van dat de locatie noodzakelijk moet vertrekken. NRC laat zelfs letterlijk weten: ‘Het vertrek is nog schrijnender met de wetenschap dat de bovenste drie verdiepingen leeg staan, terwijl Amsterdam grote woningnood kent! Dit is een groot schandaal waaraan de gemeente eens paal en perk moet stellen.’

Drie locaties

De familie Kwekkeboom reageert enigszins gelaten op de site en laat weten dat ‘de nieuwe huurprijs simpelweg niet past bij een ambachtelijk producerend bedrijf zoals Kwekkeboom’. Vewezen wordt naar de drie overgebleven patisserielocaties aan de Linnaeusstraat, Buikslotermeerplein en de Ferdinans Bolstraat.

Einde tijdperk

Zaterdag 30 maart 2019 is de laatste verkoopdag aan de reguliersbreestraat. De banketbakkerij is opgericht in 1900 en is een oer-Amsterdams familiebedrijf dat grote bekendheid geniet door de taarten, gebakjes en de kroketten & saucijzenbroodjes. De familie laat strijdvaardig weten dat het vertrek uit de Reguliersbreestraat het einde is van een tijdperk, maar zeker niet het einde van Kwekkeboom. De familie heeft grootse plannen en ambitie voor de toekomst.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek