Lamb Weston/Meijer rondt overname aardappeldivisie Oerlemans Foods af

Bas Alblas, CEO Lamb Weston/Meijer (rechts) en Raoul Vorage, CFO/COO Oerlemans Foods (links) bij de ondertekening van de overname

Nieuws - Aardappelfabrikant Lamb Weston/Meijer in Kruiningen heeft van Oerlemans Foods de aardappeldivisie inclusief de fabriek in Broekhuizenvorst overgenomen. Hiermee is de overname die 26 april werd aangekondigd definitief.

De overname van Oerlemans Foods stelt Lamb Weston/Meijer in staat in te spelen op de toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en de groeiambities van haar klanten. De productiecapaciteit neemt met de overname toe met 85.000 ton. Door de verkoop van de aardappelactiviteiten kan Oerlemans Foods zich volledig richten op de markt van vriesverse groente- en fruitproducten.

Lamb Weston is een toonaangevend merk in hoogwaardige aardappelproducten. De producten worden verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft drie fabrieken in Nederland en biedt werk aan 1300 mensen.

Oerlemans Foods in Venlo, opgericht in 1977, is van oudsher een hoogwaardige producent en leverancier van vriesverse groente-, fruit- en aardappelproducten. Naast de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen, exporteert Oerlemans naar meer dan 40 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt vier productiebedrijven in Nederland en Polen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk