Landelijke poëzie-actie bij pannenkoekenrestaurants

Vivian en Samantha overhandigen het affiche aan Robert Dorresteijn van Pannenkoekenboerderij De Wildenburg Foto Caspar Huurdeman

Actie - 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland zijn afgelopen weekend de PoëziePretPlacemat-actie gestart. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) start deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht, georganiseerd door Special Arts.

Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Barbara Hietink uit Zaltbommel van wie het gedicht Binnenpretjes op de placemat staat, was bij de start van de actie.

Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema 'onderweg'. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters zal op 11 april 2018 de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden.

De feestelijke aftrap van de actie vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn.

Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek