Lekkerland realiseert 25% CO2-reductie en behaalt Lean and Green Star

Groothandel - Lekkerland Nederland B.V. mag de Lean and Green Star voeren als bekroning op haar effectieve inspanningen voor een duurzame logistiek. De afgelopen 5 jaar wist de groothandel een CO2-reductie van 25%  te realiseren. De Star is het vervolg op de eerder behaalde Lean and Green Award.

De reductie werd bereikt door een aantal maatregelen en wordt berekend in verhouding tot het geleverde volume. Zo is onder andere het brandstofverbruik afgenomen door de toepassing van dual fuel bijmenging en door het gebruik van efficiënte koelmotoren. Daarnaast is het gehele wagenpark van Lekkerland aangepast naar een landelijke multi-temperatuur distributie waardoor verschillende temperatuurstromen gecombineerd kunnen worden afgeleverd. Bovendien geven nieuwe boardcomputers een realtime en optimaal route-advies.

 “Lekkerland is gericht op een voortdurende verbetering als het gaat om duurzame logistiek”, zegt Ruediger Pfeiffer, directeur operations bij Lekkerland Nederland. “Met de Lean and Green Star hebben we een officiële bevestiging voor onze inspanningen ontvangen en natuurlijk een prachtige beloning voor onze constante aandacht voor duurzaamheid. Ook in de toekomst blijven wij werken aan het optimaliseren en verduurzamen van onze supply chain en nemen onze verantwoordelijkheid naar maatschappij en milieu.”

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die milieubelasting reduceren en gelijktijdig kostenbesparingen kunnen opleveren.

Bron: Lekkerland/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek