Limburg lanceert ‘powervlaai’
Regionaal – Op de Dag van de Vlaai, donderdag 25 oktober, werd in Maastricht de kiwibesvlaai geïntroduceerd. Deze ‘powervlaai’ met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem, zit volgens de bedenkers vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen. De antioxidanten zijn goed voor de celstofwisseling. Dit draagt bij tot de vorming van collageen, dat dan weer rimpels of cellulitis vermindert. “Waarom fillers of botox gebruiken als je ook vlaai kunt eten?”, zegt Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant (en ambassadeur van de Maastricht Vlaai). Zónder toegevoegde suikers De powervlaai wordt gemaakt door Bekkerie Talentino en fruitteler Mertz Kleinfruit. Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eidooier en vanille. En de topping van gehalveerde kiwibessen, zónder toegevoegde suikers. La Saison Culinaire De projectgroep La Saison Culinaire zet met steun van de Provincie Limburg de nieuwe Limburgse kiwibesvlaai in de markt. Het doel van La Saison Culinaire is om streekproducten uit de Limburgse regio op de kaart te zetten door korte ketens te realiseren tussen producenten en consumenten. Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg helpen La Saison Culinaire om dit te realiseren. Bron: @FoodClicks Regionaal – Op de Dag van de Vlaai, donderdag 25 oktober, werd in Maastricht de kiwibesvlaai geïntroduceerd. Deze ‘powervlaai’ met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem, zit volgens de bedenkers vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen. De antioxidanten zijn goed voor de celstofwisseling. Dit draagt bij tot de vorming van collageen, dat dan weer rimpels of cellulitis vermindert. “Waarom fillers of botox gebruiken als je ook vlaai kunt eten?”, zegt Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant (en ambassadeur van de Maastricht Vlaai). Zónder toegevoegde suikers De powervlaai wordt gemaakt door Bekkerie Talentino en fruitteler Mertz Kleinfruit. Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eidooier en vanille. En de topping van gehalveerde kiwibessen, zónder toegevoegde suikers. La Saison Culinaire De projectgroep La Saison Culinaire zet met steun van de Provincie Limburg de nieuwe Limburgse kiwibesvlaai in de markt. Het doel van La Saison Culinaire is om streekproducten uit de Limburgse regio op de kaart te zetten door korte ketens te realiseren tussen producenten en consumenten. Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg helpen La Saison Culinaire om dit te realiseren. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Test bij drie Limburgse basisscholen met warme schoollunch
Scholen – Op drie basisscholen in Limburg krijgen de leerlingen de komende tijd een warme lunch vol groente. Het gaat om een proef die onderdeel uitmaakt van een groot onderzoek naar het eetgedrag onder kinderen.
Lees berichtBasil Lotens nieuwe Director of Sales Oostwegel Collection
Benoeming - Basil Lotens is per 15 juni gestart als de nieuwe Director of Sales & Revenue bij Oostwegel Collection. In zijn nieuwe functie stuurt Lotens het sales- en revenueteam aan en bouwt hij mee aan de verdere groei van het Limburgse familiebedrijf.
Lees berichtVitam gaat lokaal samenwerken met Beter Bij Ons
Catering - Vanaf 15 augustus gaat Vitam de cateringdienstverlening verzorgen in het provinciehuis van Provincie Limburg in Maastricht. Centraal in de aanbesteding stond de ambitie om een groot deel van het assortiment lokaal in te kopen.
Lees berichtBoerschappen gaat 40.000 kg ‘verzopen’ Limburgse kersen redden
Voedselverspilling - Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo gaan 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen verwerken tot 100% puur sap. De actie volgt op de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.
Lees bericht