Limburg lanceert ‘powervlaai’


Regionaal – Op de Dag van de Vlaai, donderdag 25 oktober, werd in Maastricht de kiwibesvlaai geïntroduceerd. Deze ‘powervlaai’ met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem, zit volgens de bedenkers vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen. De antioxidanten zijn goed voor de celstofwisseling. Dit draagt bij tot de vorming van collageen, dat dan weer rimpels of cellulitis vermindert. “Waarom fillers of botox gebruiken als je ook vlaai kunt eten?”, zegt Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant (en ambassadeur van de Maastricht Vlaai). Zónder toegevoegde suikers De powervlaai wordt gemaakt door Bekkerie Talentino en fruitteler Mertz Kleinfruit. Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eidooier en vanille. En de topping van gehalveerde kiwibessen, zónder toegevoegde suikers. La Saison Culinaire De projectgroep La Saison Culinaire zet met steun van de Provincie Limburg de nieuwe Limburgse kiwibesvlaai in de markt. Het doel van La Saison Culinaire is om streekproducten uit de Limburgse regio op de kaart te zetten door korte ketens te realiseren tussen producenten en consumenten. Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg helpen La Saison Culinaire om dit te realiseren. Bron: @FoodClicks Regionaal – Op de Dag van de Vlaai, donderdag 25 oktober, werd in Maastricht de kiwibesvlaai geïntroduceerd. Deze ‘powervlaai’ met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem, zit volgens de bedenkers vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen. De antioxidanten zijn goed voor de celstofwisseling. Dit draagt bij tot de vorming van collageen, dat dan weer rimpels of cellulitis vermindert. “Waarom fillers of botox gebruiken als je ook vlaai kunt eten?”, zegt Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant (en ambassadeur van de Maastricht Vlaai). Zónder toegevoegde suikers De powervlaai wordt gemaakt door Bekkerie Talentino en fruitteler Mertz Kleinfruit. Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eidooier en vanille. En de topping van gehalveerde kiwibessen, zónder toegevoegde suikers. La Saison Culinaire De projectgroep La Saison Culinaire zet met steun van de Provincie Limburg de nieuwe Limburgse kiwibesvlaai in de markt. Het doel van La Saison Culinaire is om streekproducten uit de Limburgse regio op de kaart te zetten door korte ketens te realiseren tussen producenten en consumenten. Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg helpen La Saison Culinaire om dit te realiseren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Boerschappen gaat 40.000 kg ‘verzopen’ Limburgse kersen redden

Voedselverspilling - Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo gaan 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen verwerken tot 100% puur sap. De actie volgt op de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid