Loetje opent eerste restaurant in Den Haag

Interieur van Loetje in Den Haag

Formulenieuws –Biefstukkenrestaurant Loetje heeft de eerste vestiging in Den Haag geopend. En waar beter kon de locatie gekozen worden dan het in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf.

Loetje vestigt zich op deze locatie als eerste. Er komen later meerdere horecagelegenheden. Ook volgt in het najaar nog een boutique hotel.

De kleuren die gebruikt zijn in het interieur van de nieuwe locatie zijn geïnspireerd op de bordeauxrode luiken op de gevel. Daarnaast is er warm hout gebruikt en is er een opvallende tegelwand geplaats die weg heeft van een kunstwerk. Sandra van Halderen, CEO van Loetje “We zijn lange tijd op zoek geweest naar een geschikt pand om een Loetje in deze stad te openen. We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand in het hart van Den Haag hebben gevonden”.

De Haagsche Bluf is een unieke locatie. In 2000 besloot de pandeigenaar iets bijzonders van de oude passage te maken. Er staan nu panden waarvan de gevel een kopie is van een bekende gevel elders. Zo is er een kopie van het Pagehuis, dat sinds 1618 aan het Lange Voorhout staat en een kopie van een gevel uit de Denneweg uit 1898.

Bron: Loetje/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek