Lucie Wigboldus nieuwe directeur Nederlandse Brouwers


Benoeming - Lucie Wigboldus volgt Cees-Jan Adema op als directeur van de Nederlandse Brouwers. Lucie Wigboldus vervulde diverse functies in een politieke omgeving, zowel in Brussel als Den Haag. Wigboldus was de laatste zes jaar directeur van het partijbureau van de VVD. Onder haar leiding werden de vereniging en de campagnes gemoderniseerd. Ze heeft een master van de Wageningen Universiteit en van de Universiteit Leiden. Zij volgt Cees-Jan Adema, die negen jaar directeur van Nederlandse Brouwers is geweest. Adema heeft aangegeven per 1 januari 2020 als zelfstandig adviseur verder te willen gaan. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Week van het Nederlands Bier. Ook hebben de brouwers onder zijn leiding het Nationaal Preventieakkoord ondertekend, wat heeft geresulteerd in nieuwe projecten met diverse externe partijen om schadelijk alcoholgebruik tegen te gaan. Bron: @FoodClicks Benoeming - Lucie Wigboldus volgt Cees-Jan Adema op als directeur van de Nederlandse Brouwers. Lucie Wigboldus vervulde diverse functies in een politieke omgeving, zowel in Brussel als Den Haag. Wigboldus was de laatste zes jaar directeur van het partijbureau van de VVD. Onder haar leiding werden de vereniging en de campagnes gemoderniseerd. Ze heeft een master van de Wageningen Universiteit en van de Universiteit Leiden. Zij volgt Cees-Jan Adema, die negen jaar directeur van Nederlandse Brouwers is geweest. Adema heeft aangegeven per 1 januari 2020 als zelfstandig adviseur verder te willen gaan. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Week van het Nederlands Bier. Ook hebben de brouwers onder zijn leiding het Nationaal Preventieakkoord ondertekend, wat heeft geresulteerd in nieuwe projecten met diverse externe partijen om schadelijk alcoholgebruik tegen te gaan. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bier met minder alcohol steeds populairder

Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.

Lees bericht


Goede maand juni maakt bierverkoop 2e kwartaal niet goed

Bierverkopen - Door het slechte weer in april van dit jaar is de bierverkoop in het tweede kwartaal met 4,4% gedaald. In juni veerde de verkoop weliswaar op door mooi weer, maar onvoldoende om het verlies in april goed te maken. De consumptie van alcoholvrij bier steeg wel in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse brouwers.

Lees bericht

Emily Pittman nieuwe Managing Director Grolsch

Benoeming - Emily Pittman wordt de nieuwe Managing Director bij Koninklijke Grolsch. Zij neemt het stokje over van Petra Maricova (Finance Director), die de afgelopen maanden als interim Managing Director fungeerde na het vertrek van Andrei Haret, zo laat de bierbrouwer weten.

Lees bericht



Biermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht

Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Scholen - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid