Lunchroom annex wijnbar rukt op


Lunchroom – Overdag lunchroom, ’s avonds wijnbar. Een nieuw type horecabedrijf rukt op in hoog tempo. Het gaat om bedrijven waar de consument in een aangename en moderne atmosfeer overdag koffie en broodjes kan krijgen en vanaf het einde van de middag wijn met kleine, vaak Mediterrane hapjes. Onder meer vanwege oplopende kosten en geringere marges, streeft de spijsverstrekkende horeca naar een betere bezetting over de dag.   Her en der in het land openden inmiddels ettelijke tientallen lunchrooms annex wijnbars hun deuren. Voorbeelden zijn Screaming Beans in Amsterdam, Gusto in Winterswijk en Nostra in Nijmegen en Rotterdam. Overdag leunt de exploitatie sterk op koffie, thee, gebak en luxe broodjes, terwijl vanaf het einde van de middag wijn en tapas-achtige de (vrouwelijke) trend gaat toch richting kleinere porties en gerechten. Voordeel voor de ondernemer is bovendien dat hij vaak toekan met minder personeel (geen koks) en geringere keukeninvesteringen. Nostra in Nijmegen is hiervan een mooi voorbeeld. Het bedrijf heeft geen keuken, maar bereidt al zijn luxe broodjes en tapasschotels aan een werktafel achter de bar. Ook wordt in het bedrijf niet gefrituurd, maar uitsluitend gewerkt met verse ingrediënten.   Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid