Ma Bella wil omvormen van cakery naar café

Monique en Thuan Trinh van Ma Bella Bakery Café

Horeca - Ma Bella, een shopconcept waar lekkernijen verkrijgbaar zijn voor speciale momenten wil de huidige cakery ombouwen tot café waar gasten de hele dag terecht kunnen, voor ontbijt, lunch, high tea en diner. Om dat te realiseren in de vier vestigingen in Almere, Amstelveen en Utrecht Leidsche Rijn is voor de uitbreiding in Amstelveen een crowdfunding gestart.

Het is de bedoeling dat de ombouwoperatie voor alle locatie gaat gelden. Eerder al maakten de Monique en Thuan Trinh eigenaren de switch van thuisbakker naar cakery. Want toen de eerste winkel in 2015 opende in Amsterdam werd al snel duidelijk dat ze de winkel wilde uitbreiden naar een locatie waar alle baksels ook direct geproefd konden worden.

Afgelopen jaar werd in Utrecht Leidsche Rijn het eerste Ma Bella café geopend waar naast taartjes, ontbijt, lunch, diner ook een complete high tea’s geserveerd worden: “We droomden van meer, we wilden een plek creëren waar je de hele dag door geluksmomenten kunt vieren. Daarom hebben we in Leidsche Rijn het cakery concept uitgebreid. Ook hebben we in Leidsche Rijn ruimte om workshops te geven en high tea’s te serveren”, vertelt Trinh.

Verhuizing en uitbreiding

Ma Bella in Leidsche Rijn is succesvol en eigenlijk zoals het shopconcept zou moeten zijn, vinden de eigenaren. Omdat het pand aan Nieuw Loopveld in Amstelveen dit jaar wordt gerenoveerd, moet de zaak verhuizen naar een ander pand  Voor de eigenaren het ideale moment om de cakery een upgrade te geven naar het Ma Bella Café. De nieuwe en grotere locatie in Amstelveen bevindt zich aan het Buitenplein, de entree voor het winkelend publiek in Amstelveen. Om de verhuizing en uitbreiding op de nieuwe locatie te realiseren is er een crowdfunding gestart. Vorig jaar hebben de ondernemers ook met hulp van crowdfunding de vestiging in Leidsche Rijn geopend. Trinh: “Het is geweldig om een locatie met mensen te financieren die uit de buurt komen, die mensen zie je weer terug in de zaak.”

Bron: CrowdAboutNow

Auteur: Steffen van Beek