Magna Plaza krijgt eerste ‘cofooding’-concept


Foodcourt – Het luxueuze shoppingcenter Magna Plaza in Amsterdam krijgt dit najaar op de tweede etage een innovatief foodcourt, waar startups en creatieve foodbedrijven voor korte en langere termijn huurcontracten voor kunnen afsluiten. Het initiatief van de foodcourt komt van rent24, dat bekendstaat om de coworking (kantooroplossingen) en coliving (hostels) concepten in Duitsland. In Magna Plaza zou dan het eerste cofooding-concept komen. Het is de bedoeling dat de tweede etage van het voormalige Post-gebouw een plek wordt voor innovatieve en ongewone foodconcepten. Nieuwe creaties en food experiences kunnen hier als eerste worden getest, maar het geeft startups ook een kans om hun concept uit te proberen. Het idee is dat op die manier gevestigde foodondernemers zich gaan mengen met nieuwe, innovatieve initiatieven. Om zoveel mogelijk partijen de gelegenheid te geven zich op die plek te presenteren zijn de huurcontracten bewust flexibel qua termijn. Daar waar andere foodcourts veelal werken met langetermijncontracten wordt hier ook gewerkt met kortetermijncontracten om zo iedere keer iets nieuws te kunnen presenteren. Bij het concept van cofooding gelden dezelfde principes als bij coworking. rent24 zorgt ervoor dat cofooders in contact staan met andere foodconcepten en dat zij elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. Bron: @FoodClicks Foodcourt – Het luxueuze shoppingcenter Magna Plaza in Amsterdam krijgt dit najaar op de tweede etage een innovatief foodcourt, waar startups en creatieve foodbedrijven voor korte en langere termijn huurcontracten voor kunnen afsluiten. Het initiatief van de foodcourt komt van rent24, dat bekendstaat om de coworking (kantooroplossingen) en coliving (hostels) concepten in Duitsland. In Magna Plaza zou dan het eerste cofooding-concept komen. Het is de bedoeling dat de tweede etage van het voormalige Post-gebouw een plek wordt voor innovatieve en ongewone foodconcepten. Nieuwe creaties en food experiences kunnen hier als eerste worden getest, maar het geeft startups ook een kans om hun concept uit te proberen. Het idee is dat op die manier gevestigde foodondernemers zich gaan mengen met nieuwe, innovatieve initiatieven. Om zoveel mogelijk partijen de gelegenheid te geven zich op die plek te presenteren zijn de huurcontracten bewust flexibel qua termijn. Daar waar andere foodcourts veelal werken met langetermijncontracten wordt hier ook gewerkt met kortetermijncontracten om zo iedere keer iets nieuws te kunnen presenteren. Bij het concept van cofooding gelden dezelfde principes als bij coworking. rent24 zorgt ervoor dat cofooders in contact staan met andere foodconcepten en dat zij elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol volop bezig met vernieuwing Lounge 1

Luchthaven – Luchthaven Schiphol is volop bezig met de vernieuwing van Lounge 1. Reizigers kunnen terecht bij vier vernieuwde winkels, te weten We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Electronics. Schiphol werkt momenteel aan de herontwikkeling van deze vertrekhal. Zo wordt de lounge uitgebreid, looproutes aangepast en het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot.

Lees bericht


KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht


‘Tankstation met fastfood-formule werkt’

Formulenieuws - De combinatie van een tankstation met een Spare Rib to go-concept werkt goed, ook in coronatijd. Dat valt op te maken uit het feit dat franchisenemers Arjen en Erszebet van Spare Rib Express in Hoorn hun totale omzet met meer dan 100% hebben zien verdubbelen na de opening van hun To Go-concept in de shop van AVIA-tankstation Marees.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid