Marqt komt met verticaal geteelde bladgroenten met kluit

Marqt gaat bladgroente met kluit aanbieden van Urban Ponics Foto: Urban Ponics

Formulenieuws  – Marqt komt vanaf deze week met een aanbod bladgroenten met kluit, naast het reguliere agf-assortiment. In samenwerking met Urban Ponics start de eetwinkel met groente die op verticale kolommen is geteeld, weinig licht nodig heeft en een laag watergebruik heeft.

Een speciaal ontwikkeld voedingssupplement levert een voedzame groente op, die met wortel en al een langere versheid en een zeer minimale impact op het milieu garandeert. Marqt is de eerste foodretailer die de stadslandbouw groenten met kluit verkoopt.

Het gaat om groente zoals wasabi rucola, postelein, Chinese broccoli, snijbiet en sla. De bijzondere, maakt door de verticale teeltwijze optimaal gebruik van vierkante meters en wordt daarom ook wel aangeduid als ‘stadsteelt’. Daarnaast zijn door de teelttechniek (biologische) bestrijdingsmiddelen overbodig en is er 95% minder water nodig ten opzichte van traditionele methoden. Gijs Heineke, sourcing manager AGF bij Marqt. “Dit is een vernieuwing waar we trots op zijn, want de teeltwijze komt zowel de smaak, alsook de gezondheid, het milieu en de gehele tuinbouwindustrie ten goede.” Laurens Trebes , oprichter van Urban Ponics: “We zijn overtuigd van de impact die onze teeltwijze op de maatschappij kan hebben en geloven dat dit soort innovaties nodig zijn voor een duurzamere toekomst. Marqt deelt deze visie. We zijn benieuwd wat de klanten van de producten gaan vinden.”

Bron: Marqt/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek