McDonald’s bouwt in hoog tempo restaurants om naar McCafé

Nederland krijgt steeds meer McDonald’s vestigingen met McCafé waaronder deze die zaterdag werd geopend in Bussum

Fastservice - McDonald’s bouwt op dit moment in hoog tempo restaurants om naar vestigingen met een McCafé. De keten streeft ernaar om in Nederland nog dit jaar 40 restaurants met een speciale koffiecorner te hebben. De 22e McCafé opende zaterdag in Bussum.

McDonald’s restaurants laten na de toevoeging van een McCafé hogere omzetten zien, zo liet het bedrijf dit jaar weten. Een McCafé trekt extra bezoekers en geeft toegevoegde waarde aan de formule. Voor de restaurantketen reden om in hoog tempo Nederlandse vestigingen om te bouwen en van een McCafé te voorzien. In Arnhem openden afgelopen mei in een paar dagen tijd liefst vijf McCafé’s. In totaal moet ons land er dit jaar veertig hebben.

Interieur
De 22e McDonald’s met McCafé opende zaterdag na een weken durende verbouwing in Bussum. De uit twee verdiepingen bestaande vestiging in de Gooise plaats heeft een compleet nieuw interieur gekregen met veel licht, natuurlijke materialen en ronde zithoeken. In het interieur is afscheid genomen van de kleuren rood en geel om plaats te maken voor een loungeachtige sfeer met een warm kleurbeeld.

Koffie en patisserie
In het McCafé kunnen consumenten bij een speciale koffiecounter kiezen uit veertien door een barista gezette warme en koude koffievarianten. De koffie wordt gemaakt van Rainforest Alliance gecertificeerde bonen van Segafredo. Op de menukaart staan ook thee en ‘patisserie’ waaronder Amerikaanse taartsoorten, macarons, muffins, brownies, American cookies en pain du chocolat. De barista’s hebben een barista-training gevolgd om in hoog tempo uiteenlopende koffiespecialiteiten te kunnen bereiden. In tegenstelling tot sommige ontbijtproducten op de menukaart van McDonald’s kun je bij McCafé de hele dag voor koffie en thee terecht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk