McDonald’s opent 100ste McCafé in Nederland

McDonald’s opent in Diemen 100ste McCafé in Nederland

Formulenieuws – Eind vorige week heeft McDonald’s in Diemen het 100ste McCafé in Nederland geopend. Het McCafé-concept  deed in Nederland haar intrede in 2016.

Koffie is sindsdien een steeds belangrijker aandeel gaan vormen binnen de 248 McDonald’s locaties. In de 100 restaurants met McCafé staan opgeleide barista’s, die de Nederlandse koffiedrinkers voorzien van 14 koffievariaties en afgebakken koekjes, taartjes en croissants. Inmiddels hebben zo’n 400 medewerkers (Crewleden,red.) de Barista-opleiding gevolgd.

Het McCafé-concept is inmiddels goed ingeburgerd en vooral tussen 10 en 11 uur 's ochtends populair. Cappuccino is de meest verkochte variant. Maar er wordt ook vaak iets bij de koffie gekozen. In totaal zijn er sinds de opening van het eerste McCafé in 2016 ruim een miljoen pastries verkocht. Cheesecake is de grote favoriet, gevolgd door Macarons en Appeltaart. “Vanwege het grote succes rollen we onze McCafés versneld uit door heel Nederland. De aandacht voor versheid en kwaliteit heeft een positief effect op de beleving van het merk McDonald’s”, aldus Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights.

Duurzame koffie

De gebruikte koffiebonen bij alle McCafé’s hebben het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het koffiedik, zo’n 350 ton op jaarbasis gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek