McDonald’s opent in Hilversum restaurant met dubbele McDrive

McDonald’s Hilversum West heeft 170 zitplaatsen, een McCafé, ondergrondse parkeergarage en overdekt terras

Convenience - McDonald’s heeft vrijdag aan de Vreelandseweg in Hilversum een nieuw restaurant met McCafé geopend. Het is de tweede Mac in de Gooise plaats en de eerste met een dubbele McDrive. De komst van de vestiging in Hilversum was omstreden.

De nieuwe McDonald’s, die officieel Hilversum West heet, heeft 170 zitplaatsen, een McCafé, ondergrondse parkeergarage en overdekt terras. De vestiging heeft een Frans interieur en dat is uniek in Nederland. “Je ziet het aan de kleuren, de opzet, de tafels, de stoelen, het is allemaal net even wat anders”, licht hospitality manager Hans Moree toe. Ook zijn de nieuwste services aanwezig, zoals Easy Order en Table Service wat gasten de mogelijkheid biedt om bij het plaatsen van een bestelling via de Easy Order Kiosk aan te geven waar zij gaan zitten. Een servicemedewerker van McDonald’s serveert de bestelling van de gast dan persoonlijk uit.

McCafé
De Hilversumse McDonald’s heeft een McCafé, een onderdeel wat in steeds meer vestigingen van de restaurantketen in Nederland wordt geïmplementeerd. Consumenten kunnen bij een speciale koffiecounter kiezen uit veertien door een barista gezette warme en koude koffievarianten. Hieronder zijn espresso’s, ‘klassiekers’, een vijftal ‘specials’ en vier iced drinks, allemaal in uiteenlopende formaten. De koffie wordt gemaakt van Rainforest Alliance gecertificeerde bonen van Segafredo. Op de menukaart staan ook thee en ‘patisserie’ waaronder Amerikaanse cakes, macarons, muffins, brownies, cookies en pain du chocolat. De barista’s hebben een barista-training gevolgd om in hoog tempo uiteenlopende koffiespecialiteiten te kunnen bereiden.

Omstreden
Bij de opening ’s morgens vroeg stonden er al tientallen mensen die naar binnen wilden. “Het was super druk. Om zeven uur stond het helemaal vol met allemaal jongeren die voor het eerst wilden komen. Heel veel positieve reacties”, aldus Moree. Toch hield de bouw van de ‘mega mac’ ruim twee jaar de gemoederen in Hilversum bezig. Er vonden zowel petities vóór als tégen de komst plaats waaronder in augustus 2016 toen de gemeente Hilversum meer dan tweehonderd bezwaarschriften ontving. Deze richtten zich vooral op de te verwachten toename van het autoverkeer op de locatie. Ook zou de in- en uitrit van de rotonde naar de vestiging niet geschikt zijn voor een drukbezocht fastfoodrestaurant. Daarnaast uitten tegenstanders de vrees voor lawaai, zwerfafval, hangjongeren en stankoverlast. “Bij de opening hebben we iedereen uitgenodigd die vlakbij woont”, zegt Moree. “Om aan eventuele bezwaren tegemoet te komen, hebben we hier niet alleen een parkeerregelaar maar ook een eigen zwerfvuilteam. Deze houdt het terrein rond de vestiging schoon waarbij al het afval wordt opgeruimd, ook als dat niet van McDonald’s afkomstig is.”
McDonald’s Hilversum West is open van 7 uur ’s morgens tot 1 uur ’s nachts.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk