McDonald’s start in New York met verse hamburgers

Het bereiden van een Quarter Pounder op bestelling zoals dat in Nederland al gebruikelijk is

Buitenland – Hamburgerketen McDonald’s is in New York gestart met de verkoop van hamburgers, gemaakt van vers vlees in plaats van diepgevroren vlees. Een test in Dallas en Tulsa leverde zulke goede respons op van klanten dat de hamburgergigant het aandurft om er in New York mee te starten.

Op de meeste van de 570 locaties in New York werd de hamburger al op bestelling klaargemaakt, zoals dat ook in de meeste gevallen hier in Nederland al gebeurt, maar dat zijn hamburgers van bevroren vlees. Het gebruik van gekoeld, vers vlees voor hamburgers is nieuw bij de keten. Vooralsnog gaat het uitsluitend om de hamburgers van de Quarter Pounder, en bestaan de diepgevroren en gekoelde hamburgervarianten naast elkaar. Grootste probleem bij het verse vlees is het onder controle krijgen van de bereidingstijd zodat er een kwalitatief hoogwaardig product uit de keuken komt, dat ook nog eens op alle locaties als een redelijk gestandaardiseerd product bij de consument terecht komt. Net als bij de diepgevroren varianten gaat de hamburger van het gekoelde vlees rechtstreeks op de grill.

Opschalen

De testperiode heeft uitgewezen dat dat in zoverre lukt, dat de test verder wordt opgeschaald. Een tevredenheidspercentage in een vealuatierapport lat zien dat negentig procent van de gasten die een hamburgers van vers vlees heeft gegeten tevreden is over de kwaliteit. Daarnaast zou meer dan negentig procent van die groep ook overgaan op herhalingsaankopen. Voldoende in de ogen van de hamburgerketen om de verkoop van de verse hamburger verder uit te breiden.

Goede recensies

Inmiddels zijn er in de Amerikaanse media al enkele recensies verschenen over de kwaliteit van de verse hamburger. Deze zijn over het algemeen redelijk positief. Zo zou de hamburger vooral iets sappiger zijn. Het verse vlees dat gebruikt wordt voor de hamburgers bevat volgens McDonald’s geen additieven, zoals kleur- en geurstoffen of bepaalde conserveermiddelen.

De test met vlees uit de koeling in plaats van de diepvries voor de hamburgers van de Quarter Pounder, wordt internationaal gevolgd. Als de testresultaten verder goed blijven, dan wordt de mogelijkheid op termijn ook in Nederland geboden aan de gasten. Vooralsnog is dat niet aan de orde.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek