McDonald’s verbetert salades; voegt rode bladsla en worteltjes toe

McDonald’s zegt dat het een meer kleurrijke en voedzame salade wil brengen, geaccentueerd door groene, rode en oranje groenten (foto: McDonald’s)

Fastservice - McDonald’s verbetert z’n salades. De Amerikaanse restaurantketen voegt rode bladsla en wortelkrullen toe aan z’n salademix die al gehakte romaine, baby-spinazie en baby-boerenkool bevat.

Het idee is om een meer kleurrijke, gezonde en voedzame salade te bieden met verschillende kleuren groene, rode en oranje groenten. “Kleurrijke salades zijn een uiting van verschillende ingrediënten en vitamines”, zegt de aan McDonald’s verbonden chef en diëtist Jessica Foust. “De nieuwe salademix biedt tenminste tweeëneenhalve kop aan groenten.” McDonald’s werkt er de laatste jaren hard aan om haar imago als een leverancier van kwaliteitsproducten stevig op te poetsen.

Miljard
Eerder dit jaar testte de restaurantketen knoflookfrites in San Fransisco gemaakt van verse knoflook uit het Californische Gilroy, in de Verenigde Staten bekend om z’n kwaliteitsknoflook. In januari maakte het bedrijf bekend inmiddels meer dan twee miljard porties fruit en yoghurt bij z’n Happy Meals te hebben geserveerd. McDonald’s krijgt producten twee- tot driemaal per week geleverd en de salades worden elke morgen vers bereid ‘om topkwaliteit te garanderen’.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk